UNESCO: SGD terminalas poveikio Kuršių nerijai neturi

UNESCO ekspertai Lietuvai

Kuršių nerija.<br>V.Balkūno nuotr.
Kuršių nerija.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 1:08 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:31 AM

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėję tarptautiniai ekspertai vertino pastatytų ir planuojamų statyti objektų galimą poveikį UNESCO paveldo teritorijai. Vienas iš tokių objektų – SGD terminalas. Ekspertų išvadoje teigiama, jog statant Lietuvos SGD terminalą, remiantis Lietuvos Respublikos įstatymais ir tarptautiniais reikalavimais, atliktas tiek strateginio poveikio aplinkai vertinimas (SPAV), tiek ir poveikio aplinkai vertinimas (PAV), gauti visi reikiami statybų leidimai siekiant užtikrinti, kad SGD terminalas – tiek statybos, tiek ir eksploatavimo metu – nesukeltų jokio neigiamo poveikio aplinkai bei išskirtinės visuotinės vertės turtui.

„Vizito metu UNESCO misijos dalyviai aplankė SGD terminalą ir jiems buvo pristatyti visi dokumentai, kurie leido įsitikinti, jog mūsų terminalas, nepaisant suinteresuotų grupių keliamų nepagrįstų įtarimų, buvo statomas skaidriai, nuosekliai įgyvendinant visas reikiamas procedūras, atsižvelgiant tiek į aplinkosauginius, tiek ir į paveldo apsaugos reikalavimus“, – teigia AB „Klaipėdos nafta“ SGD terminalo departamento direktorius Tadas Matulionis.

Dėl neva Kuršių nerijoje be poveikio aplinkai vertinimo statomo SGD terminalo į UNESCO kreipėsi Rusijos Federacijos nuolatinė atstovė šioje organizacijoje Eleonora Mitrofanova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.