Sausį fiksavo didžiausią naftos kainų šuolį nuo 2009-ųjų

Penktadienį prekyba žaliavinės naftos ateities sandoriais atsigavo, o „Brent“ markės barelio kaina pakilo pirmą kartą nuo pernai liepos. Tokiam šuoliui daugiausiai įtakos turėjo stiprus investuotojų susidomėjimas, pagerėjusios prognozės dėl paklausos bei pasiūlos nuosmukis. Apie tai praneša „Reuters“.

„Brent“ kaina nuo sausį registruotų 52,99 JAV dolerio pakilo 15 proc.<br>123rf nuotr.
„Brent“ kaina nuo sausį registruotų 52,99 JAV dolerio pakilo 15 proc.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 27, 2015, 4:45 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:35 AM

Penktadienį „Brent“ markės barelio kaina buvo pasiekusi 60,97 JAV dolerio, o JAV žaliavinės naftos kaina sudarė 48,95 JAV dolerio už barelį.

„Brent“ kaina nuo sausį registruotų 52,99 JAV dolerio pakilo 15 proc. – toks šuolis tampa didžiausiu per vieną mėnesį nuo pat 2009 metų gegužės. Taip pat ir JAV žaliavinės naftos kaina per mėnesį pakilo pirmą kartą per pastaruosius aštuonis mėnesius, tiesa, kiek mažiau – 1,9 procento.

Daugiausiai atsigavusiai naftos kainai įtakos tūrėjo teigiama situacija euro zonoje ir Kinijoje, tiekimo sutrikimai Libijoje, nurodo įmonės „ABN Amro“ energetikos sektoriaus ekonomistas Hansas van Cleefas.

Manoma, kad Kinijos rinkoje naftos poreikis šiais metais augs 3 proc., nurodo stambiausia šalies energetikos grupė „China National Petroleum Corp“.

H. van Cleefas nurodo, kad „rinkos šiuo metu ieško naujo kainos balanso, arba, kaip tai vadina OPEC, sąžiningos kainos. Matome rinkose nemažai spekuliacijos, per dieną kartais kainos be jokios priežasties pakyla ar nukrenta 2 ar 3 procentais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.