Dujos – skirtingos, bet jų tiekėjas bus vienas

Valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ nutarė sujungti dvi savo antrines gamtinių dujų tiekimo bendroves „Lietuvos dujų tiekimą“ ir „Litgas“. Tokiu būdu Lietuvoje bus sukurta viena stipri dujų tiekimo įmonė, sieksianti plėsti veiklą Baltijos regione.

Manoma, kad bendra įmonė turės tvirtesnes pozicijas konkuruoti regione.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Manoma, kad bendra įmonė turės tvirtesnes pozicijas konkuruoti regione.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 2:34 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:27 PM

Planams jau pritarė ir „Lietuvos energijos“ akcininkė – Finansų ministerija.

Atlikta analizė rodo, kad viena įmonė galės geriau išnaudoti turimas gamtinių dujų tiekimo alternatyvas ir administracinius resursus, padidinti dujų tiekimo patikimumą, pasiūlyti klientams naujų paslaugų ir produktų.

Po susijungimo bendrovė vadinsis „Lietuvos dujų tiekimas“. Planuojama, kad ji perims ir paskirtojo suskystintųjų gamtinių dujų tiekėjo statusą, su juo susijusias pareigas bei teises.

Tuo tarpu „Litgas“ pavadinimas, kaip prekės ženklas, bus naudojamas „Lietuvos dujų tiekimo" tarptautinėje veikloje. „Litgas“, kaip atskira įmonė, jau padarė nemenką įdirbį užsienio rinkoje, todėl „Lietuvos energija“ nutarė, kad šį prekės ženklą reikia išnaudoti ir toliau.

„Sujungti to paties akcininko valdomas dvi gamtinių dujų tiekimo įmones yra logiškas sprendimas. Tai suteiks daugiau galimybių efektyvinti veiklą, lanksčiau siūlyti naujas paslaugas bei produktus Lietuvos ir kaimyninių šalių rinkose. Manau, kad bendra įmonė turės tvirtesnes pozicijas konkuruoti regione“, – teigė „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Dalius Misiūnas.

„Lietuvos dujų tiekimas“ po sujungimo užtikrins paskirtąjį gamtinių dujų tiekimą per suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą, plės prekybą gamtinėmis dujomis regione, kartu su „Statoil“ plėtos mažos apimties SGD tiekimo veiklą, pavyzdžiui, tieks SGD kaip kurą laivams.

Abi bendrovės reorganizuojamos „Lietuvos energijai“ konsoliduojant savo veiklas ir taip siekiant padidinti efektyvumą, gerinti klientų aptarnavimą ir teikti jiems didesnės vertės paslaugas.

„Klientams svarbiausia, kad dujų tiekimas būtų patikimas ir saugus, o dujų kaina būtų prieinama. Dabar mes turime galimybę patys pasirinkti, iš kur pirkti dujas“ – pabrėžė D. Misiūnas.

Pasak „Lietuvos energijos“ vadovo, „Lietuvos dujų tiekimui“ bus keliamas tikslas tapti stipria regionine dujų tiekimo bendrove. Tokia galimybė atsiras liberalizavus dujų tiekimo veiklą visose Baltijos šalyse, Lietuvą sujungus dujotiekiu su Lenkija.

„Lietuvos dujų tiekimo“ ir „Litgas“ sujungimą numatoma užbaigti iki šių metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.