Skandinavai vis dar tiekia hidroelektrinių pagamintą energiją

Vidutinė elektros energijos kaina „Nord Pool Spot“ biržos Lietuvos prekybos zonoje gegužės 18–24 dienomis buvo 40,87 euro už megavatvalandę (14,1 lito ct/kWh).

Per praėjusią savaitę į Lietuvą importuota vidutiniškai 65 proc. šalyje suvartotos elektros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Per praėjusią savaitę į Lietuvą importuota vidutiniškai 65 proc. šalyje suvartotos elektros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2015, 2:16 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 6:24 PM

Aukščiausia elektros rinkos dienos kaina Lietuvoje ir Latvijoje buvo penktadienį. Vidutinė savaitės kaina, lyginant su praėjusia, buvo 13 proc. aukštesnė, bet 26 proc. mažesnė nei tuo pačiu laiku prieš metus.

Per praėjusią savaitę Lietuvoje importuota vidutiniškai 65 proc. šalyje suvartotos elektros, 58 proc. elektros importo buvo iš Latvijos, Estijos ir Suomijos, likusi dalis importuota iš trečiųjų šalių.

Gegužės 20 d. baigus „Estlink 2“ remontą visu pajėgumu veikia abi Suomijos-Estijos elektros jungtys, o nuo praėjusio trečiadienio elektrą importuoja ir Estija.

Planiniam remontui išjungus „Ringhals“ atominės elektrinės trečiąjį bloką, Švedijoje nedirbo šeši, o nuo sekmadienio – septyni iš dešimties atominių elektrinių blokų. Elektros pasiūlą Šiaurės Europos elektros sistemose užtikrina hidroelektrinėse gaminama elektra. Lietuvoje elektros sistemos patikimam darbui užtikrinti dirba Lietuvos elektrinės kombinuoto ciklo blokas.

Tarptautinių Latvijos–Estijos elektros jungčių pralaidumas gegužės 18–24 dienomis vidutiniškai buvo išnaudojamas 95 proc., Lietuvos–Latvijos – 52 proc., Lietuvos–Baltarusijos – 72 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.