Elektros kaina biržoje pastaruoju metu nesikeitė

Vidutinė elektros energijos kaina „Nord Pool Spot“ biržos Lietuvos prekybos zonoje gegužės 25-31 dienomis buvo 40,13 euro už megavatvalandę (13,7 lito ct/kWh) ir, palyginti su praėjusia savaite, beveik nepakito. Užtat lygiai prieš metus elektros kaina rinkoje buvo ketvirtadaliu didesnė.

Baltijos ir kaimyninių šalių regione praėjusią savaitę buvo juntama maža elektros pasiūla, o Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos elektros sistemos tapo deficitinės.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Baltijos ir kaimyninių šalių regione praėjusią savaitę buvo juntama maža elektros pasiūla, o Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos elektros sistemos tapo deficitinės.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2015, 4:11 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 6:35 AM

Per praėjusią savaitę į Lietuvą importuota vidutiniškai 63 proc. šalyje suvartotos elektros, beveik du trečdaliai energijos buvo importuojama iš Latvijos, Estijos ir Suomijos, likusi dalis – iš trečiųjų šalių.

Baltijos ir kaimyninių šalių regione praėjusią savaitę buvo juntama maža elektros pasiūla, o Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos elektros sistemos tapo deficitinės. Lietuvoje ir Latvijoje elektros kainos susiformavo kone dvigubai didesnės nei Skandinavijos šalyse. Elektros pasiūlą Baltijos šalyse mažino Kaliningrade vykstantys remontai bei Latvijoje pasibaigęs pavasarinis potvynis ir hidroelektrinėse sumažėjusi elektros gamyba.

Dėl remonto perdavimo tinkluose Švedijos 4-ojoje prekybos zonoje kainos visą savaitę laikėsi 16 proc. didesnės nei likusioje šalies dalyje. Su šia Švedijos prekybos zona Lietuva bus sujungta per „NordBalt“ jungtį.

Tarptautinių Latvijos–Estijos elektros jungčių pralaidumas gegužės 25–31 dienomis vidutiniškai buvo išnaudojamas 96 proc., Lietuvos–Latvijos – 53 proc., Lietuvos–Baltarusijos – 84 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.