Atsistatydina Vilniaus šilumos tinklų valdyba

Atsistatydina tik tris mėnesius

Vilniaus šilumos tinklai ruošiasi iš Prancūzijos koncerno „Veolia“ (buvusi „Dalkia“) valdomos „Vilniaus energijos“ perimti sostinės šilumos ūkį, kurio 15 metų nuomos sutartis baigiasi 2017 metų vasarį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus šilumos tinklai ruošiasi iš Prancūzijos koncerno „Veolia“ (buvusi „Dalkia“) valdomos „Vilniaus energijos“ perimti sostinės šilumos ūkį, kurio 15 metų nuomos sutartis baigiasi 2017 metų vasarį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2015, 9:42 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 3:48 PM

Trys nepriklausomi valdybos nariai ir bendrovės vadovė Giedrė Kaminskaitė-Salters atsistatydinimo prašymus pateikė antradienį. Ketvirtoji narė tai padarė dar rugsėjį.

Pasak G.Kaminskaitės-Salters, nesutampa valdybos ir savivaldybės požiūriai dėl įmonės valdymo, tuo met vicemeras Valdas Benkunskas teigė, kad didelių nesutarimų nebuvo.

„Vakar nepriklausomi valdybos nariai padavė prašymus atsistatydinti ir tą patį nusprendžiau padaryti ir aš. Buvau paskirta šios valdybos, su šia valdyba turiu ir išeiti (...). Todėl, kad išsiskyrė požiūris į korporatyvinio valdymo praktiką“, – BNS sakė G.Kaminskaitė-Salters. Ji išsamiau nekomentavo atsistatydinimo priežasčių.

Pasak jos, kol kas jos atsistatydinimo pareiškimo valdyba nesvarstė – tai turėtų būti daroma šią savaitę.

V.Benkunskas neigė, kad atsistatydinantys nepriklausomi valdybos nariai nesutarė su jos pirmininku A.Daruliu bei kitais savivaldybės atstovais.

„Aš nežinau, kad kažkokie požiūriai skirtųsi. Požiūris turbūt vienas, kad per du mėnesius gal nesugebėjo taip susidirbti valdyba su savivaldybe. Bet, aišku, savivaldybė kaip vienintelė akcininkė brėžia visą liniją, kaip šitą įmonę turi strateguoti, ypač ateinančiame periode bus iššūkis – nuomos sutarties pabaiga (su „Vilniaus energija“ – BNS). Bet nesakyčiau, kad kažkokių nesutarimų buvo, jei ir buvo diskusijų, tai dėl darbinės tvarkos. Bet tai vadinti konfliktais – nežinau, nesu gal tiek ir įsigilinęs“, – BNS teigė V.Benkunskas.

Anot jo, nepriklausomi valdybos nariai svarsto apie pasitraukimą, nes turi kitus darbus ir ne visada pavyksta susirinkti į posėdžius: „Pradėjo dirbti valdyba, tempas didžiulis, daugelis valdybos narių turi kitus darbus, ir užsieny netgi ir sudėtinga kartais į posėdžius susirinkti“.

Birželio pabaigoje patvirtintoje valdyboje dirbo buvęs energetikos viceministras Romas Švedas, buvęs prezidentės patarėjas Gediminas Vaitkevičius, „TeliaSonera“ grupės teisės reikalų padalinyje dirbanti Eglė Gudelytė-Harvey, kuri rugsėjo mėnesį išvažiavo dirbti į užsienį, ir tarptautinėje farmacijos kompanijoje „Fresenius-Kabi“ dirbanti Laura Mortensen.

V.Benkunskas teigė, kad valdybos pasitraukimas nepadės įmonei perimant turtą iš „Vilniaus energijos“, tačiau „didelės tragedijos“ nemato.

„Paveldėjome įmonę, kuri iš esmės buvo „Vilniaus energijos“ satelitinė įstaiga. Net telefonai ir kompiuteriai buvo išduoti „Vilniaus energijos“, tai praktiškai ją reikia pradėti nuo nulio kurti. Tam tikras darbas yra padarytas, struktūra sudaryta, veiksmų strategija, tai tie sisteminiai darbai vyksta, bet ten yra daug ir taktinių dalykų, kurie turi būti sprendžiami, tai, manau, neišvengiamai juos spręs. Bet, aišku, tokie trukdžiai nepadeda dirbti, bet nematau didelės tragedijos“, – tikino vicemeras.

Viešųjų pirkimų tarnyba ( VPT) neseniai pareiškė, kad VŠT turi nutraukti 2,784 mln. eurų vertės sutartį su konsultantais – „KPMG Baltics“, advokatų kontora „Glimsted Bernotas ir partneriai“ ir „Ekotermija“. Tačiau kol kas sutartis nenutraukta – BNS žiniomis, šį klausimą praėjusią savaitę svarsčiusi valdyba sprendimo nepriėmė.  

Vilniaus šilumos tinklai ruošiasi iš Prancūzijos koncerno „Veolia“ (buvusi „Dalkia“) valdomos „Vilniaus energijos“ perimti sostinės šilumos ūkį, kurio 15 metų nuomos sutartis baigiasi 2017 metų vasarį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.