„Litgas“ dujų tiekimo sąnaudos – mažesnės, nei planuota

Paskirtasis tiekėjas bendrovė „Litgas“, priklausanti „Lietuvos energijos“ įmonių grupei, skaičiuoja, kad 2015 metų paskirtojo tiekimo sąnaudos bus beveik perpus mažesnės nei buvo patvirtintos Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 9:07 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:08 AM

Bendrovės preliminariais vertinimais 2015 m. faktinės reguliuojamosios sąnaudos, reikalingos tiekti būtinąjį dujų kiekį per SGD terminalą ir taip užtikrinti minimalią jo veiklą, sieks apie 3 mln. eurų, kai šiems metams buvo nustatyta 5,8 mln. eurų suma.

„Didžiausią įtaką sutaupymui turėjo optimizuotos dujų saugojimo ir tiekimo grafiko balansavimo sąnaudos bei finansavimo sąnaudos, kurios sudaro didžiausią dalį paskirtojo tiekimo veiklos sąnaudų“, – teigė LITGAS generalinis direktorius Dominykas Tučkus.

Į 2015 metų paskirtojo tiekimo sąnaudas buvo įtrauktos ir pasirengimo veiklai išlaidos (0,8 mln. eurų), patirtos 2013 metais ir devynis 2014 m. mėnesius. Jos buvo apie 43 procentų mažesnės nei planuota bendrovės biudžete. Konsultantams ir teisininkams, konsultavusiems bendrovę organizuojant SGD pirkimą ir pasirašant sutartį, buvo išleista tik apie 22 procentai planuoto biudžeto.

„Nepaisant to, kad būtinojo kiekio tiekimas yra griežtai reglamentuota ir reguliuojama veikla, mes nuolat siekiame veikti efektyviau, todėl ir toliau ieškosime būdų, kurie leistų mažinti paskirtojo tiekėjo veiklos sąnaudas“, – tvirtino LITGAS vadovas D. Tučkus.

„Litgas“ duomenis apie patirtas sąnaudas artimiausiu metu nagrinės VKEKK, kuri, remdamasi jais, tvirtins kitų metų paskirtojo tiekimo kainą. 2015 m. sutaupytos sąnaudos padės mažinti 2016 m. paskirtojo tiekimo tarifą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.