„Lietuvos energija“ atnaujins pagrindines informacines sistemas

Valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ iš esmės atnaujins esamą informacinių sistemų infrastruktūrą. Vietoje daugelio atskirų ir pasenusių informacinių sistemų grupėje bus diegiama viena integruota verslo valdymo sistema.

Pasenusių IT sistemų esminis atnaujinimas leis įmonių grupėje taikyti vieningus standartus.<br>D.Umbraso nuotr.
Pasenusių IT sistemų esminis atnaujinimas leis įmonių grupėje taikyti vieningus standartus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 5:12 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:14 AM

Nauja sistema užtikrins efektyvią ir lanksčią grupės veiklą, geriausių IT praktikų taikymą, informacinę saugą ir funkcionalumą. Šiuo metu jau baigiamas viešasis pirkimas sistemos diegėjui atrinkti.

„Lietuvos energijos“ valdomos įmonės šiuo metu naudoja daugiau nei 70 atskirų informacinių sistemų, kurių amžiaus vidurkis siekia daugiau nei 15 metų. Trečdalis šių sistemų jau kurį laiką nebepalaikomos ir nebeaptarnaujamos – tai riboja veiklą, neužtikrina pakankamo saugumo ir efektyvumo. Nauja informacinė sistema apims apskaitos ir finansų, pirkimų, personalo ir projektų valdymo, sąskaitybos ir klientų aptarnavimo bei technologinio turto valdymo sritis.

„Pasenusių IT sistemų esminis atnaujinimas leis grupėje taikyti vieningus standartus, didins veiklos efektyvumą ir lankstumą. Analogiškas sistemas naudoja dauguma didžiųjų pasaulio kompanijų – tai šiuo metu geriausia praktika“, – teigia Dalius Misiūnas, „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius.

Naujos sistemos naudą pajus ir „Lietuvos energijos“ grupės įmonių klientai – atsiras galimybė kurti lankstesnius paslaugų planus, geriau aptarnauti klientus centruose ir internetu. Nauja sistema leis teikti ir analizuoti informaciją realiu laiku, išaugs patikimumas bei greitis, konfigūravimo galimybės, sumažės rankinio darbo kiekis, bus eliminuoti galimi neatitikimai tarp skirtingų sistemų.

Baigiamas viešasis pirkimas

„Lietuvos energijos“ skelbtas tarptautinis pirkimas artėja į pabaigą – paskelbta konkurse dalyvavusių potencialių integruotos verslo valdymo sistemos diegėjų eilė. Geriausią pasiūlymą pateikusiam bendrovių konsorciumui „Lietuvos energija“ siūlys pasirašyti sutartį. Geriausio pasiūlymo kaina yra 18,8 mln. EUR be PVM.

Geriausią pasiūlymą pateikė NESS Czech s.r.o ir UAB „InnoForce“, veikiančios jungtinės veiklos sutarties pagrindu. Diegimo laikotarpiu NESS Czech s.r.o. veiks kaip atsakingasis jungtinės veiklos partneris, taip užtikrinant tiesioginį gerosios praktikos, diegėjo sukauptos diegiant analogiškus SAP sprendimus energetikos sektoriuje, panaudojimą grupės projekte.

Kiti konkurse dalyvavę tiekėjai (eilės tvarka): „Tieto Lietuva“, UAB ir „Tieto Latvia“, SIA, veikiančios jungtinės veiklos pagrindu; UAB ATEA ir Ingenious IT, UAB, veikiančios jungtinės veiklos pagrindu; UAB „Asseco Lietuva“, Asseco Poland, S.A ir Asseco Central Europe , S.A, veikiančios jungtinės veiklos pagrindu.Konkursas užsitęsė

„Šis tarptautinis pirkimas buvo įgyvendinamas ilgai ir skaidriai, jam itin kruopščiai ruošėmės ir viešai paskelbėme pernai rugpjūtį. Konkurse gavome didelę patirtį sukaupusių IT bendrovių pasiūlymus, visi jie buvo geri ir galime pasidžiaugti, kad grupės poreikius atitinkančius sprendimus įdiegsime palankiausia kaina“, – teigia Irma Kaukienė, „Lietuvos energijos“ Informacinių technologijų departamento vadovė.

Sutartys su konkurso laimėtojais bus sudarytos suėjus įstatymuose numatytam privalomam 15 kalendorinių dienų terminui. Kadangi projektą vykdys ir reguliuojamas veiklas vykdančios įmonės, iki sutarties sudarymo numatoma suderinti investiciją su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.