Į Klaipėdą atplaukia naujas SGD krovinys

Trečiadienį į Klaipėdą

Tai bus jau dvyliktas „Statoil“ krovinys šiais metais.<br>E.Petkutės nuotr.
Tai bus jau dvyliktas „Statoil“ krovinys šiais metais.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Aug 31, 2016, 9:23 AM, atnaujinta May 14, 2017, 10:49 AM

Klaipėdos SGD terminalo operatorės bendrovės „Klaipėdos nafta“ atstovė Indrė Milinienė BNS informavo, kad apie 140 tūkst. kubų dujų gabenantis dujovežis „Arctic Discoveres“ į uostą turėtų atplaukti trečiadienį iki pietų.

Tai bus jau dvyliktas „Statoil“ krovinys šiais metais. Anksčiau skelbta, kad iki rugsėjo pabaigos į Klaipėdą turėtų atplaukti 12 dujovežių, tačiau, pasak I.Milinienės, trečiadienį atplaukiantis dujovežis nebus paskutinis šiais dujiniais metais, kurie baigiasi rugsėjo pabaigoje.

„Trečiadienį atvykstantis dujovežis „Arctic Discoverer“ nėra paskutinis šiais dujų metais. Pagal su terminalo naudotojais suderintą 2016 metų rugsėjo mėnesio grafiką dar planuojame sulaukti vieno dujovežio rugsėjo pabaigoje“, – BNS sakė I.Milinienė.

„Statoil“ dujas perka dujų prekybos bendrovės „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT) bei Jonavos trąšų gamintoja „Achema“. „Litgas“ savo interneto svetainėje nurodo, kad trečiadienį atplaukiančiame laive bendrovei nebus skirta dujų. Buitiniams vartotojams dujas tiekianti LDT dar neprasidėjus šildymo sezonui, tikėtina, atsigabena nedaug dujų, todėl didžiausia krovinio dalis yra skirta „Achemai“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.