Kaimynai nenori pripažinti, kad Klaipėdos SGD terminalas – regioninis

Latvijos ir Estijos nenoras

Latvijos ir Estijos nenoras pripažinti Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo regioniniu<br>Lrytas.lt nuotr.
Latvijos ir Estijos nenoras pripažinti Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo regioniniu<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-20 08:15, atnaujinta 2017-04-11 21:21

„Tai, kad iki šiol turime estų ir latvių vizijas dėl jų terminalų, dar kartą patvirtina, kad ankstesnių vyriausybių pastangos įgyvendinti projektą Lietuvos pastangomis buvo pakankamai teisingas. Priešingu atveju šis grožio konkursas būtų tęsęsis iki šiol, tik turėtume kur kas didesnes dujų kainas ir monopolininką mūsų rinkoje“, – dienraščiui sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Vis dėlto kol Latvijoje ir Estijoje terminalų idėjos yra matomos, laukti šių šalių pripažinimo, kad Klaipėdos SGD terminalas turėtų būti regioninis, yra „ambicinga“, tikina ministras, anot kurio, kalbant apie (SGD terminalo kaštų) socializavimo variantus ir pasirinkimą, ambicingesnis tikslas būtų europinė subsidija – tik ji galima naujiems projektams, o įgyvendintus projektus gana sudėtinga finansuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.