Vilniaus meras: sostinėje kogeneracinė jėgainė reikalinga

Vilniaus kogeneracinės jėgainės

R. Šimašiaus nuomone, dalį termofikacijos elektrinės infrastruktūros būtų logiška panaudoti kogeneracinės jėgainės statybai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R. Šimašiaus nuomone, dalį termofikacijos elektrinės infrastruktūros būtų logiška panaudoti kogeneracinės jėgainės statybai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos, lrytas.lt inf.

Feb 13, 2017, 12:00 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:21 AM

„Projektas vyksta sklandžiai. Savivaldybė yra išdavusi projektavimo sąlygas kogeneracinei elektrinei. Asmeniškai, nė kiek neabejoju, kad ji šiuo metu reikalinga, tiesiog kitos išeities nėra. Tai esminis dalykas, apie ką ir šnekėjome. Vien jau dėl to, kad pastatyta atliekų rūšiavimo gamykla ir kaupiasi deginimui skirtos atliekos, natūralu, kad jos niekur nedings“, – sakė R. Šimašius, besitikintis, kad po kelerių metų Vilniuje kogeneracinė jėgainė jau bus pastatyta ir padės išspręsti degiųjų atliekų klausimą.

Meras taip pat pastebėjo, kad uždaromos Vilniaus trečiosios termofikacijos elektrinės (TEC-3) klausimas turėtų būti išspręstas šį pavasarį. R. Šimašiaus nuomone, dalį tos elektrinės infrastruktūros būtų logiška panaudoti kogeneracinės jėgainės statybai.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę, vertindama Vilniaus ir Kauno kogeneracinių jėgainių projektus, Seimo Energetikos komisija nusprendė siūlyti Vyriausybei atlikti papildomus degintinų atliekų kiekių skaičiavimus ir prognozes iki 2030 m., išanalizuojant pramonės šakas ir jose susidarančių atliekų tvarkymo naujausią situaciją. Be kita ko, Seimo komisija siūlo Vyriausybei svarstyti galimybę statyti vieną atliekų deginimo jėgainę Lietuvoje, pasirenkant Vilniaus kogeneracinės jėgainės projektą. Ministrų Kabinetas dėl minėtų projektų turėtų spręsti šią savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.