Prieš Velykas – protu nepaaiškinamas elektrikų akibrokštas

Šiemet pasiruošimas Šv.Velykoms Neringos gyventojams gali apkarsti, mat prieš pat didžiąsias metų šventes, balandžio 13-14 dienomis, pusiasalis liks be elektros energijos.

Kol patys gyventojai laikosi įvairių nuomonių, vietos verslininkai itin pikti ir sakosi nelabai suprantantys tokių valdžios sprendimų elektrą atjungti būtent prieš Velykas, kai kurorte padaugėja svečių bei turistų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kol patys gyventojai laikosi įvairių nuomonių, vietos verslininkai itin pikti ir sakosi nelabai suprantantys tokių valdžios sprendimų elektrą atjungti būtent prieš Velykas, kai kurorte padaugėja svečių bei turistų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nidoje esančio restorano „Kuršis“ administratorė Diana Starkutė- Kriukovė teigė, kad toks elektros atjungimas restoranui kainuos labai brangiai ir pridarys nemažai žalos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nidoje esančio restorano „Kuršis“ administratorė Diana Starkutė- Kriukovė teigė, kad toks elektros atjungimas restoranui kainuos labai brangiai ir pridarys nemažai žalos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Štai svečių namų „Nidos Seklyčia“ atstovė pasakojo, kad sužinojus apie tokius elektros energijos trukdžius net teko imtis kardinalių sprendimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Štai svečių namų „Nidos Seklyčia“ atstovė pasakojo, kad sužinojus apie tokius elektros energijos trukdžius net teko imtis kardinalių sprendimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 11, 2017, 4:30 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 5:29 AM

Kol patys gyventojai laikosi įvairių nuomonių, vietos verslininkai itin pikti ir sako nelabai suprantantys valdžios sprendimo elektrą atjungti būtent prieš Velykas, kai kurorte padaugėja svečių bei turistų.

Restoranai širsta

Nidoje esančio restorano „Kuršis“ administratorė Diana Starkutė-Kriukovė teigė, kad toks elektros atjungimas restoranui kainuos labai brangiai ir pridarys nemažai žalos.

„Tomis dienomis mes negalėsime dirbti ir priimti klientų, nors jų srautas per šventinius savaitgalius visada padidėja. Žmonės jau dabar skambina mums, rašo laiškus ir klausia ar dirbsime, tačiau turime nuliūdinti: neturint elektros tai yra neįmanoma“, – situaciją komentavo restorano administratorė.

Pasak jos, situacija išties kurioziška, mat būtent tomis dienomis restorane buvo užsakyta konferencija.

„Blogiausia, kad pas mus yra užsakyta konferencija. Laimė, kad turime elektros generatorių, tačiau vakarienę gaminti ir valgyti svečiams gali tekti ir prie žvakių šviesos. Žinoma, generatoriaus elektros kažkiek užteks, bent jau skaidrėms rodyti, tačiau visa situacija nėra patogi. Po konferencijos net nebus kaip lėkščių išplauti, juk pas mus viskas elektra paremta“, – apie neeilinę situaciją prasitarė nidiškė.

Darbo nebus – mokėti teks

Pasak jos, ne kokia padėtis ir su restorano darbuotojais, juk šios dvi dienos jiems taip pat bus apmokamos, nors restoranas ir nedirbs.

„Šios dvi dienos vis tiek skaičiuosis kaip darbo dienos, nors jis ir nevyks. Mes turėsime mokėti „Sodrai“ mokesčius, o darbuotojams – atlyginimus. Dabar planuojame daryti talką, taip jau priimta pas mus, Nidoje, eisime tvarkyti aplinkos. Tačiau tai visiškas absurdas, juk gyvename XXI amžiuje, o ir šventiniam savaitgaliui reikia ruoštis, atsivežti maistą, tačiau tinkamomis sąlygomis net nebus kur jo sandėliuoti“, – piktinosi D.Starkutė- Kriukovė.

Štai svečių namų „Nidos Seklyčia“ atstovė pasakojo, kad sužinojus apie tokius elektros energijos trukdžius net teko imtis kardinalių sprendimų.

„Mūsų svečių namuose yra keturi kambariai, tačiau būtent tam laikui mes turėjome vieną rezervaciją, kurią mums teko atšaukti“, – apie patirtą žalą dėl elektros tiekimo kalbėjo svečių namų atstovė.

Reaguoja skirtingai

Kol restoranai širsta negalintys normaliai dirbti ir uždirbti, patys neringiškiai reaguoja įvairiai. Štai Nidoje gyvenanti Janina, sako didelės bėdos čia nematanti.

„Girdėjau, kad bus atjungta elektra, tačiau mes, nidiškiai, dėl to nepergyvename. Mums per metus atjungia tą elektrą bent po kartą, todėl daug galvos nesukame. Žinoma, tai nėra patogu, kad vyksta viskas prieš šventes, tačiau šįkart taip jau pasitaikė“, – sakė Janina.

Anot nidiškės, nieko neatsitiks, jei porą dienų šeimyna valgys ir sumuštinius.

„Prisipildysime termosus vandens ir porą dienų valgysime sumuštinius, juk dėl tiek laiko, nieko čia nenutiks“, – juokavo moteris.

Tiesa, taip gerai nusiteikę, ne visi.

„Tuo laiku, kai bus atjungta elektra, aš išvyksiu į Klaipėdą. Juk Neringoje nebus nei vandens, nei šildymo“, – sakė Nidoje gyvenantis vyriškis.

„O mes su šeima kepsime šašlykus. Juk reikės gi kažkaip pavalgyti“, – juokavo Diana.

Laidus pažeidė laivai

Elektra minėtomis dienomis Neringoje bus atjungta nuo 7.30 iki 19 val. Anot „Litgrid“ bendrovės, elektros išjungimas būtinas siekiant saugiai atlikti numatytus remonto darbus.

„Elektros linija, jungianti žemyninį elektros tinklą su kurortiniu pusiasaliu, remontuojama dėl linijos laidų pažeidimų. Laidai bus keičiami linijos atkarpoje, einančioje virš Kuršių marių. Ten apatinius laidus pažeidė kelis kartus neleistoje vietoje plaukę laivai“, – nurodo „Litgrid“.

„Litgrid“ perdavimo tinklo departamento direktorius Vidmantas Grušas teigė, kad renkantis laiką remontui atsižvelgta į numatytiems darbams palankias oro sąlygas bei tai, kad dar neprasidėjęs vasarotojų sezonas Neringoje.

„Per dvi dienas, kai bus išjungtas elektros tiekimas Neringos vartotojams, bus keičiamos keturios atramos netoli Smiltynės ir Juodkrantės. Tai reiškia, kad nuėmę aukštosios įtampos laidus senąsias atramas turėsime išmontuoti ir išvežti, o naująsias – sumontuoti, pastatyti ir ištempti laidus. Darbus planuojama atlikti per įmanomai trumpiausią laiką ir atsiprašome gyventojų ir miesto svečių už laikiną nepatogumą“, – sakė V.Grušas.

Elektros perdavimo bendrovės „Litgrid“ savo ruožtu informuoja, kad elektros tiekimas Smiltynės ir Alksnynės vartotojams taip pat bus išjungtas balandžio 28 ir gegužės 12 dienomis nuo 7 val. iki 13.30 valandos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.