„Lietuvos energijos“ 2016 metų indėlis į biudžetą – per 100 mln. eurų dividendų

Finansų ministerijos valdoma valstybės energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ iš 2016 m. pelno į valstybės biudžetą iš viso perves beveik 101 mln. eurų dividendų.

Vienintelė „Lietuvos energijos“ akcininkė yra valstybei atstovaujanti Finansų ministerija, valdanti 100 proc. įmonės akcijų.<br>D.Umbraso nuotr.
Vienintelė „Lietuvos energijos“ akcininkė yra valstybei atstovaujanti Finansų ministerija, valdanti 100 proc. įmonės akcijų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2017, 1:17 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:19 PM

Mažesnė pusė šios sumos (41 mln. eurų) už praėjusių metų pirmąjį pusmetį jau įmokėta, kita pelno dalis (60 mln. eurų), skirta dividendams už praėjusių metų antrąjį pusmetį, bus pervesta netrukus. Atitinkamą įsakymą pasirašė finansų ministras Vilius Šapoka.

„Energetikos bendrovės veiklos rezultatai yra įrodymas ir pavyzdys, kad ir valstybės įmonės gali būti valdomos efektyviai, drąsiai pertvarkius sektorių iš esmės ir pagal pažangiausią tarptautinę praktiką. Todėl dabar turime ir rekordinę grąžą dividendais į valstybės biudžetą, ir kokybiškesnes bei pigesnes paslaugas vartotojams“, – sako finansų ministras V. Šapoka.

Per tą laikotarpį „Lietuvos energijos“ EBITDA išaugo beveik 70 proc., pajamos – 36 proc., sąnaudos sumažėjo 24 proc. Tuo pat metu Lietuvos gyventojams elektra vidutiniškai atpigo apie 20 proc., gamtinės dujos – apie 30 proc.

Vienintelė „Lietuvos energijos“ akcininkė yra valstybei atstovaujanti Finansų ministerija, valdanti 100 proc. įmonės akcijų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.