„Enefit“ elektra prekiaus Suomijos ir Švedijos rinkose

Didžiausia Baltijos šalyse energijos gamintoja „Eesti Energia“ žengia į Skandinavijos šalių energijos rinką – Suomijoje ir Švedijoje veiklą pradėjo antrinė jos įmonė „Enefit“, kuri šių šalių vartotojams nuo kitų metų pasiūlys įsigyti elektros. Suomijoje „Enefit“ elektros energiją pardavinės buitiniams vartotojams, Švedijoje – ir buitiniams, ir verslo klientams.

Suomijoje ir Švedijoje „Enefit“ prekiaus tik žaliąja elektros energija, kurią įsigis „Nord Pool“ biržoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Suomijoje ir Švedijoje „Enefit“ prekiaus tik žaliąja elektros energija, kurią įsigis „Nord Pool“ biržoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 9:23 AM

„Per pastarąjį dešimtmetį palaipsniui atsivėrus rinkoms, sustiprinome savo pozicijas ir tapome vienais iš rinkos lyderių Baltijos šalyse. Atsižvelgiant į mūsų 10 metų patirtį Latvijoje ir Lietuvoje, už mūsų gimtosios Estijos rinkos ribų, plėsti savo veiklą tarptautiniu mastu ir ieškoti naujos vietos augti yra logiškas žingsnis į priekį. Suomija ir Švedija yra artimos kaimynės, kuriose vartotojai elektros tiekėją yra linkę keisti dažniau negu Europoje. Mūsų tikslas yra užsitikrinti ilgalaikę poziciją visose kaimyninėse rinkose tampant Baltijos jūros regiono energetikos įmone“, – teigia „Eesti Energia“ valdybos pirmininkas Hando Sutter.

Pasak H. Sutter, iš kitų rinkos dalyvių „Eesti Energia“ išsiskiria tuo, kad yra ir energijos gamintoja. „Esame didžiausias energijos gamintojas Baltijos šalyse ir vienas didžiausių žaliosios elektros gamintojų. Esame išsikėlę tikslą iki 2020-ųjų elektros gamybos dalį iš atsinaujinančių ir alternatyvių energijos šaltinių padidinti iki 40 proc. viso šiuo metu mūsų pagaminamo elektros kiekio. Šiuo metu elektrai gaminti naudojame skalūnus, vėjo ir vandens energiją, biomasę ir atliekas“, – sako „Eesti Energia“ vadovas.

Suomijoje ir Švedijoje „Enefit“ prekiaus tik žaliąja elektros energija, kurią įsigis „Nord Pool“ biržoje. Būsimiems klientams bendrovė ketina pasiūlyti patrauklią kainodarą ir patogų elektros įsigijimo būdą pasitelkiant elektroninius pardavimo kanalus. Suomijos vartotojai elektros galės pirkti per išmaniesiems telefonams skirtą programėlę, joje taip pat bus galima stebėti elektros suvartojimą namuose.

„Verslo pradžia Skandinavijos šalyse ir naujos prekybos platformos sukūrimas – teigiamas ženklas ir energijos vartotojams Lietuvoje. Suomija ir Švedija turi vieną pažangiausių elektros energijos rinkų pasaulyje, taip pat gerokai ilgesnę nepriklausomo elektros tiekimo istoriją. Šiose šalyse įgytą produktų ir paslaugų vystymo patirtį ketiname taikyti Lietuvoje, kai čia bus sudarytos sąlygos buitiniams vartotojams dalyvauti nepriklausomoje energijos rinkoje“, – teigia „Enefit“ valdybos pirmininkas Lietuvoje Janis Bethers.

Šių metų vasarą „Eesti Energia“ priklausanti antrinė įmonė „Enefit Sp. z o.o.“ pradėjo veiklą Lenkijos rinkoje ir verslo klientams pasiūlė įsigyti elektros ir dujų produktų. Tuo metu Lietuvos ir Latvijos rinkose „Enefit“ veikia daugiau kaip dešimtmetį.

Šiuo metu Lietuvoje „Enefit“ turi daugiau kaip 1 tūkst. klientų ir užima apie 6 proc. prekybos elektra rinkos. Bendrovė artimiausiu metu planuoja žengti ir į dujų rinką bei pristatyti naujus dujų produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.