Lietuvos biokuro energetikos įmonės įdomios ir tarptautinio verslo banginiams

Lietuviškos įmonės įdomios užsieniui ne tik savo biochemijos ar lazerių technologijomis, tačiau ir galimybėmis biokuro energetikos srityje. Pirmieji žingsniai jau padaryti Šveicarijos, Nyderlandų ir Filipinų rinkose.

Lietuviškos įmonės įdomios užsieniui ne tik savo biochemijos ar lazerių technologijomis, tačiau ir galimybėmis biokuro energetikos srityje. <br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuviškos įmonės įdomios užsieniui ne tik savo biochemijos ar lazerių technologijomis, tačiau ir galimybėmis biokuro energetikos srityje. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2018, 11:24 AM

Šių metų pradžioje UAB „Enerstenos projektavimas“ atstovai lankysis tolimuosiuose Filipinuose, kur tirs bioenergetikos galimybes šioje šalyje. Tarptautinės bendrovės „Philip Morris“ užsakymu lietuviai ruošia galimybių studiją, kurios tikslas – ekologišką biokurą naudojančių katilinių, aprūpinančių šiluma ir garu Filipinuose veikiančius „Philip Morris“ padalinius statyba.

„Su „Philip Morris“, tiksliau jų lietuviška įmone „Philip Morris Lietuva“, pirmą kartą susidūrėme dar 2015 metais,  - pasakoja UAB „Enerstenos projektavimas“ pardavimų direktorius Tadas Lukoševičius, - jiems Klaipėdoje pastatėme ir paleidome biokuru kūrenamą katilinę. Įdomu, kad tai pati pirmoji „Philips Morris“ katilinė pasaulyje, kuriai naudojamas biokuras. Iki šiol jie katilinėse degino skystą kurą arba dujas, tačiau dabar vis labiau atsisuka į ekologiškesnį kurą, kuris tausoja aplinką.  

Bendradarbiavimas buvo sėkmingas, tad 2016 m. pabaigoje mus susirado Europoje dirbančios  „Philip Morris International“  padalinys, visame koncerne kuruojantis energetinius projektus, ir pasiūlė ištirti galimybes statyti atsinaujinantį biokurą naudojančias  katilines jų fabrikuose Šveicarijoje bei Nyderlanduose. Sėkmingai užsirekomendavusi energetikos tyrimų srityje „Enerstenos grupė“ jau artimoje perspektyvoje tikisi pristatyti ir kitus savo privalumus, juolab gali pasiūlyti ne tik standartinę įrangą, tačiau ir sukurti sprendimą, geriausiai atitinkantį konkretaus užsakovo poreikius, suprojektuoti, pagaminti ir sumontuoti jam tinkamiausius biokuro deginimo įrengimus.

 „Philip Morris“ domėjosi galimybe katilinėse naudoti jų gamybos atliekas ir mes, atlikę reikiamus tyrimus, pasiūlėme tam tinkamą įrangą,“ - dėsto UAB „Enerstenos projektavimas“ atstovas.

 „Enerstenos grupė“ aktyviai dairosi užsakovų užsienyje, nes Lietuvos biokuro įrenginių rinka jau beveik prisotinta, tad, siekiant toliau augti, būtina plėstis už Lietuvos ribų. Inžinerinių ir mokslo paslaugų eksportą skatina ir nacionalinė energetikos strategija, parengta Energetikos ministerijos. Per savo gyvavimą „Enerstenos grupė“ jau įgyvendino per 180 sudėtingų projektų devyniose užsienio valstybėse: Suomijoje, Latvijoje, Estijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Švedijoje ir Norvegijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.