Lietuva pradeda atstatyti geležinkelį į Latviją

Lietuva pradeda naftos perdirbimo bendrovei „Orlen Lietuva“ svarbų Rengės geležinkelio ruožą į Latviją. Apie tai bendroje spaudos konferencijoje su Lenkijos premjeru pareiškė Lietuvos ministras pirmininkas.

Rengės geležinkelio ruožą, kaip vieną iš alternatyvių geležinkelio kelių į Latviją, dėl pavojaus eismo saugumui buvo nustota eksploatuoti 2008 metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rengės geležinkelio ruožą, kaip vieną iš alternatyvių geležinkelio kelių į Latviją, dėl pavojaus eismo saugumui buvo nustota eksploatuoti 2008 metais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2018, 12:57 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:59 PM

Jis teigė, kad geležinkelis, dėl kurio išardymo Lietuvą nubaudė Europos Komisija, turėtų būti baigtas iki 2019 metų pabaigos.

„Esame pasirengę rengti ir kitus „Orlen“ projektus Lietuvoje“, – tikino Premjeras Saulius Skvernelis.

„Lietuvos geležinkeliai“ (LG) pranešė, kad Ruožo iš Mažeikių į Rengę statybos darbų konkursai jau paskelbti.

Anksčiau skaičiuota, kad 19 kilometrų ilgio ruožo atstatymas „Lietuvos geležinkeliams“ kainuotų apie 20 mln. eurų. Tačiau dabar įmonė skaičiuoja, kad tam pakaks 10 mln. eurų.

„Rengės ruožo atstatymo darbai iš esmės jau prasidėjo. Juos planuojame užbaigti per trumpiausią įmanomą laiką, kokybiškai ir už racionalią kainą, kurią, palyginus su prieš keletą metų darytais skaičiavimais, pavyko gerokai sumažinti. Tikimės, kad šis žingsnis leis suintensyvinti bendradarbiavimą su mūsų strateginiais partneriais – „Orlen Lietuva“ ir kolegomis Latvijoje“, – pranešime sakė „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška.

Vasario pradžioje „Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė tarptautinį konkursą, kuriuo siekiama įsigyti geležinkelio kelių remonto paslaugas visoje Lietuvoje. Pirkimo vertė siekia daugiau kaip 76 mln. eurų. Į šio konkurso apimtį patenka ir Rengės ruožo atstatymo darbai. Pasiūlymus potencialūs konkurso laimėtojai gali teikti iki kovo 9 dienos.

Rengės geležinkelio ruožą, kaip vieną iš alternatyvių geležinkelio kelių į Latviją, dėl pavojaus eismo saugumui buvo nustota eksploatuoti 2008 metais. Nustojus jį naudoti, naftos produktų gabenimui į Latviją naudotos kitos geležinkelio jungtys.

Tačiau dėl to Europos Komisija skyrė beveik 28 mln. eurų baudą Lietuvai už konkurencijos ribojimą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.