„Nord Pool“ biržoje – nauja atstovė iš Lietuvos

Vienos didžiausių Europoje elektros energijos biržų „Nord Pool“ Patariamosios klientų valdybos nare tapo Diana Kazakevič, laikinai einanti nepriklausomo energijos tiekėjo „Energijos tiekimas“ vadovės pareigas. 16 narių turinčioje valdyboje ji yra vienintelė atstovė iš Lietuvos.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 10:36 AM

„Darbas šioje valdyboje – tai galimybė prisidėti prie biržos veiklos tobulinimo drauge su svarbiausių energetikos įmonių iš Šiaurės Europos atstovais. Tuo pačiu tai platforma keistis žiniomis ir įžvalgomis su sektoriaus kolegomis iš kitų rinkų. Šiuo metu, kai „Energijos tiekimas“ vykdo aktyvią plėtrą Lenkijoje ir Baltijos šalyse – tokia patirtis labai vertinga“, - sako D. Kazakevič. 

Ji pakeitė iki šiol šias pareigas „Nord Pool“ ėjusį „Lietuvos energijos“ valdybos narį Vidmantą Salietį. 

„Nord Pool“ Patariamoji klientų valdyba (Customer Advisory Board) yra vienas iš biržos ryšių su klientais kanalų. Jos struktūra atspindi biržos veiklos geografiją ir aptarnaujamų organizacijų spektrą. Patariamąją valdybą sudaro 16 narių – energija prekiaujančių įmonių ir kitų sektoriaus organizacijų atstovai.

„Nord Pool“ yra viena didžiausių Europos elektros energijos biržų, įkurta 2002 m. Šiaurės Europos regione. „Nord Pool“ yra elektros energijos biržos operatorius 15-oje Europos šalių: Austrijoje, Belgijoje, Danijoje, Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Lenkijoje ir Švedijoje. Prekybą čia vykdo 380 bendrovių iš 20-ies valstybių. 2017 m. „Nord Pool“ iš viso buvo parduota 512 teravatvalandžių elektros energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.