„Elering“: Rusija galėtų jau šiemet atsijungti nuo dujų vamzdyno per Lietuvą

Rusijos Kaliningrado sritis jau šiemet galėtų atsijungti nuo dujų vamzdyno per Lietuvą, pareiškė Estijos elektros perdavimo bendrovės „Elering“ vadovas.

Elektros energija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elektros energija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-12 17:53

„Kodėl skubame spręsti desinchronizavimo klausimą? Nes mūsų abipusė priklausomybė su Rusija tuoj išnyks. Iki šių metų pabaigos, kai pradės veikti SGD terminalas Kaliningrade, Rusija galės Kaliningrado regioną dujomis aprūpinti nesinaudodama dujotiekiu, kuris yra nutiestas per Lietuvą“, – Estijos elektros sistemos tiekimo saugumo pristatyme antradienį pareiškė Taavis Veskimagis.

Visgi „Elering“ neturi pagrindo manyti, kad Rusija skubiai atjungtų savo elektros sistemą nuo Baltijos šalių tinklų.

„Nors mes nesame vieni iš tų, kurie keltų paniką, mes, be jokios abejonės, privalome veikti žvelgdami į ateitį, kad, pablogėjus padėčiai, mes tam būtume pasirengę“, – pažymėjo T. Veskimagis.

Lietuvos energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas ir Lietuvos elektros perdavimo operatorės „Litgrid“ vadovas Daivis Virbickas Baltijos šalis ir Lenkiją raginą paspartinti savo tinklų desinchronizavimą nuo Rusijos ir pabrėžė, kad Rusija taip pat rengiasi desinchronizavimui, o tai gali kelti grėsmę Baltijos šalių energetiniam saugumui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.