Krymo miestai liko be šviesos

Sevastopolis ir Simferopolis kuriam laikui liko be šviesos. Simferopolyje ne tik nutrauktas elektros energijos tiekimas, bet ir sutriko mobilusis ryšys, informuoja portalas „infox.ru“.

Sevastopolyje neveikia bankai, terminalai, nėra elektros prekybos centruose ir privačiuose namuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sevastopolyje neveikia bankai, terminalai, nėra elektros prekybos centruose ir privačiuose namuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 11:40 PM

Sevastopolyje neveikia bankai, terminalai, nėra elektros prekybos centruose ir privačiuose namuose. Žmonės pereina prie dyzelinių generatorių. Apie tai praneša agentūros „RIA Novosti“ korespondentas.

Krymo Respublikos valstybinės unitarinės įmonės „Krymenergo“ spaudos tarnyba anksčiau paskelbė grafiką, pagal kurį bus nutraukiamas elektros energijos tiekimas pusiasalyje. Pavyzdžiui, jame nurodyta, kokiuose Simferopolio rajonuose ir gatvėse bus išjungta šviesa birželio 13 dieną.

„Dėl planuojamo elektrinių įrenginių remonto birželio mėnesį nuo 8 iki 17 valandos bus nutrauktas elektros energijos tiekimas. Elektrinių įrenginių remontas leis užtikrinti patikimą ir stabilų elektros energijos tiekimą vartotojams. Prašome supratingai žiūrėti į elektros energijos atjungimą“, – pažymi „Krymenergo“.

Atrodytų, kas čia ypatingo – vykdomas planinis įrenginių remontas. Bet užkliūva pati darbų atlikimo kultūra. Labai jau mažai ji tesiskiria nuo tos, kuri buvo melo imperijos gyvavimo laikais.

Ar galite įsivaizduoti, kad kur nors Paryžiuje, Utrechte, Jelgavoje ar Kaune visai dienai atjungtų elektrą ir ciniškai pasakytų, kad dėl to jūsų gyvenimas pagerės?

Ir čia norisi pacituoti Lietuvoje liūdnai pagarsėjusį, bet lyg ir susipratusį Rusijos žurnalistą Aleksandrą Nevzorovą, kuris interviu garsiam Ukrainos žurnalistui Dmitry Gordonui, kalbėdamas apie „nustebusius Krymo gyventojus, nesuprantančius, kaip, atsidūrę Rusijos valdžioje, jie susidūrė su siaubingu skaičiumi buitinių, socialinių problemų“, retoriškai paklausė: „O ar Krymo gyventojai nežinojo, kad Rusija – tai patižusių, duobėtų kelių, purvo, chamiškumo, košmarų... šalis?“

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.