Kitą savaitę ES tars žodį apie grėsmingą Lietuvos kaimyną

Europos Sąjunga (ES) kitą savaitę pristatys netoli Lietuvos sienos Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės streso testų rezultatus, antradienį pranešė prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Nerijus Aleksiejūnas.

 Lietuva yra pagrindinė už 50 kilometrų nuo Vilniaus statomos jėgainės kritikė ir pernai pripažino Astravo atominę elektrinę nesaugia, keliančia grėsmę nacionaliniam saugumui, aplinkai ir visuomenės sveikatai. <br>T.Bauro nuotr.
 Lietuva yra pagrindinė už 50 kilometrų nuo Vilniaus statomos jėgainės kritikė ir pernai pripažino Astravo atominę elektrinę nesaugia, keliančia grėsmę nacionaliniam saugumui, aplinkai ir visuomenės sveikatai. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-26 09:26, atnaujinta 2018-06-26 09:27

 „Kitą savaitę, tikimės, bus svarbūs dalykai, nes bus pagaliau baigiamas ES streso testų parengimas ir bus viešai pateikti ir įvardyti trūkumai, ką Baltarusija turi padaryti, statant Astravo atominę elektrinę“, – Žinių radijui sakė diplomatas.

 „Dirbame ir dirbsime, kad būtų ne tiktai „stress“ testų rezultatai, ne vien trūkumų įvardinimai, bet ir labai aiškios rekomendacijos, ką Baltarusija turi padaryti. Ir kartu dar svarbiau – labai aiškūs Baltarusijos įsipareigojimai, kad tos rekomendacijos bus įgyvendintos ir daug jų turi būti įgyvendinta net iki atominės elektrinės paleidimo“, – pridūrė jis.

Streso testai apima bandymus, kaip elektrinė veikia nepalankiausiomis sąlygomis.

Lietuva yra pagrindinė už 50 kilometrų nuo Vilniaus statomos jėgainės kritikė ir pernai pripažino Astravo atominę elektrinę nesaugia, keliančia grėsmę nacionaliniam saugumui, aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Šalis žada blokuoti elektrinės gaminamos elektros importą ir taip apsunkinti jos statybos projektą.

Minskas atkerta, kad Astravo elektrinė statoma saugiai. Baltarusija tikisi, kad pirmasis jėgainės reaktorius pramoninei elektros gamybai bus parengtas iki 2019 metų pabaigos, o antrasis pradės veikti 2020 metų viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.