Gundo uždarbis – lietuviai į Ukrainos energetiką investuoja 100 mln. eurų

Lietuviško kapitalo bendrovė „Yuzhne Energy“ Ukrainoje pradeda statyti 70 megavatų (MW) galios vėjo parką, rašo „Verslo žinių“ portalas vz.lt. Įmonės vadovaujančio partnerio Egidijaus Simučio teigimu, į 19-os vėjo jėgainių parką Odesos srities Limano rajone bus investuojama per 100 mln. eurų.

Vėjo projektai Ukrainoje itin patrauklūs dėl šiuo metu galiojančių tarifų ir tikėtino pelningumo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vėjo projektai Ukrainoje itin patrauklūs dėl šiuo metu galiojančių tarifų ir tikėtino pelningumo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2018, 1:53 PM

Parkas turėtų pradėti veikti kitų metų pabaigoje – taip įmonė užsitikrintų palankų supirkimo tarifą. Jis šiuo metu Ukrainoje taikomas vėjo jėgainių pagamintai elektrai. Ukrainos įstatymai numato, kad iki 2019 metų pabaigos veiklą pradėjusių vėjo parkų pagaminta elektra 10 metų bus superkama po 10,18 cento už kilovatvalandę (kWh).

„Vėjo projektai Ukrainoje itin patrauklūs dėl šiuo metu galiojančių tarifų ir tikėtino pelningumo. Jei mūsų projektas bus sėkmingas, skaičiuojame, kad jo atsipirkimo terminas – iki 6 metų. Tačiau investuodami suprantame, kad yra politinių ir įvairių kitų rizikų. Nuo to, kaip pavyks, priklausys, ar sieksime įgyvendinti naujus vėjo energetikos projektus Ukrainoje“, – vz.lt sako E.Simutis.

E.Simučio teigimu, „Yuzhne Energy“ parkas bus statomas akcininkų – grupės lietuvių fizinių ir juridinių asmenų – lėšomis, pasitelkiant investuotoją iš Kanados ir bankų paskolas. Konkrečių investuotojų jis neįvardija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.