Rinkų apžvalga: ekonominiai rodikliai ženkliai atsilieka nuo prognozių

Azijos akcijų indeksai trečiadienį baigė prekybos sesiją beveik nepakitę, o Europos akcijų indeksai dienos metu smuko apie 0,5 procento po prieš tai buvusių trijų iš eilės dienų augimo, kilusio dėl ryžtingesnės euro zonos šalių lyderių kovos su skolų krize.

Prasti ekonominiai duomenys gali paskatinti centrinių bankų vadovus imtis tolesnės skatinamosios ekonominės politikos ir kartu sukelti optimistinius lūkesčius finansų rinkose.<br>123rf.
Prasti ekonominiai duomenys gali paskatinti centrinių bankų vadovus imtis tolesnės skatinamosios ekonominės politikos ir kartu sukelti optimistinius lūkesčius finansų rinkose.<br>123rf.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2012, 6:30 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:45 AM

Trečiadienio rytą gana didelės paklausos susilaukė Vokietijos obligacijų aukcionas, signalizuodamas, kad investuotojai dar nerimauja dėl Europos skolų problemų. Tokios naujienos lėmė Italijos ir Ispanijos obligacijų kainų smukimą ir pajamingumų augimą.10 m. trukmės Ispanijos obligacijų pajamingumai padidėjo iki 6,35 proc., o Italijos iki 5,75 procentų.

Finansų rinkose buvo rami diena – JAV švenčiama nepriklausomybės diena ir akcijų rinkos uždarytos, o Europoje investuotojai nesiima priimti ryžtingesnių sprendimų iki ketvirtadienio prasidėsiančio Europos centrinio banko valdybos narių susitikimo. Ketvirtadienį ECB valdyba spręs dėl centrinio banko palūkanų normos keitimo. Analitikų apklausos rezultatai rodo, kad dauguma ekonomistų tikisi, kad ECB rytoj sumažins palūkanų normą nuo 1 iki 0,75 procento. Ketvirtadienį taip pat posėdžiaus Anglijos centrinio banko valdyba, tikimasi, paskelbs trečiąjį monetarinio skatinimo etapą.

Pastaruoju metu skelbiami ekonominiai rodikliai gerokai atsilieka nuo analitikų prognozių. Šiuo metu 10 didžiausių pasaulio valstybių (pagal ekonomikos dydį) ekonominių rodiklių netikėtumo indeksas yra žemiausiuose lygiuose nuo 2009 m. pradžios, o tai reiškia, kad pastaruoju metu ekonominiai rodikliai gerokai atsiliko nuo prognozuotų reikšmių. Taigi, tokie prasti ekonominiai duomenys gali paskatinti centrinių bankų vadovus imtis tolesnės skatinamosios ekonominės politikos ir kartu sukelti optimistinius lūkesčius finansų rinkose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.