Rinkų apžvalga: savaitgalis pasitinkamas pesimistiškai

Penktadienį finansų rinkose išseko pastarųjų dienų optimizmas. Per dieną Azijos akcijų indeksai susitraukė apie 0–1,5 proc., Europos akcijų indeksai penktadieniui įpusėjus smunka apie 1 proc., o JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos atspindi apie 0,5 proc. smukimą.

Pastaruoju metu finansų rinkose vis labiau įsigali neapibrėžtumo debesys.<br>V.Balkūnas.
Pastaruoju metu finansų rinkose vis labiau įsigali neapibrėžtumo debesys.<br>V.Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

2012-07-20 18:52, atnaujinta 2018-03-17 23:37

Ketvirtadienį po pietų pranešti prasti JAV ekonomikos rodikliai. Paskelbta, kad per praėjusią savaitę JAV įregistruota net 20 tūkst. bedarbių daugiau nei savaitę prieš tai. Be to, nuvylė senesnių namų pardavimai.

Pranešta, kad per birželį JAV parduota 270 tūkst. mažiau senesnių namų nei prognozuota. Taip pat nuvylė ir gamybos duomenys. Paskelbta, kad Filadelfijos Fed gamybos indeksas sudarė -12,9, nors analitikai tikėjosi -7,9 reikšmės.

Taigi, pastaruoju metu finansų rinkose vis labiau įsigali neapibrėžtumo debesys dėl Kinijos ir JAV ekonomikų, o Europoje vis bijoma skolų krizės protrūkio. Investuotojai vis tikisi tolesnių JAV ir Kinijos centrinių bankų skatinamosios politikos, tačiau kol kas jos dar nesulaukiama.

Prie penktadienio nerimo finansų rinkose prisideda, vakar po Ispanijos vykdytų aukcionų kilstelėję šalies obligacijų pajamingumai. Šiuo metu finansų rinkose Ispanijos 10 m. obligacijų pajamingumai padidėjo iki euro zonos laikų aukščiausio lygmens ir sudaro apie 7,18 procento, o 5 m. obligacijų pajamingumai beveik pasiekė 7 procentų ribą.

Priminsime, kad Graikija, Airija ir Portugalija buvo priverstos prašytis tarptautinės finansinės paramos, kai šių šalių 10 m. obligacijų pajamingumai viršijo 7 procentų ribą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.