Rinkų apžvalga: Kinija nuramino finansų rinkas

Antradienį finansų rinkose akcijų indeksai smarkiai nesvyruoja. Svarbiausi pasaulio akcijų indeksai dienai įpusėjus išlieka beveik nepakitę.

Kinijos pramonės rodikliai nuramino pasaulio finansų rinkas.<br>AP
Kinijos pramonės rodikliai nuramino pasaulio finansų rinkas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jul 24, 2012, 8:27 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:23 PM

Antradienio naktį pranešti geresni nei tikėtasi Kinijos pramonės gamybos duomenys. Kinijos gamybos PMI rodiklis sudarė 49,5 ir buvo geresnis nei tikėtasi. Praėjusį mėnesį Kinijos PMI rodiklis sudarė 48,2. PMI rodiklio reikšmė mažesnė už 50 reiškia sektoriaus susitraukimą, o didesnė nei 50 – augimą.

Pastarasis Kinijos gamybos PMI rodiklis (49,5) reiškė, kad šalies pramonės gamyba pastarąjį mėnesį smuko mažiau nei praėjusį. Tokie ekonominiai rodikliai iš Kinijos šiek tiek apramino finansų rinkas po smarkaus smukimo pirmadienį.

Šiomis dienomis į Graikiją grįžta tarptautinės finansinės paramos teikėjai. Atėnuose bus tikrinama, kaip Graikijai pastaraisiais mėnesiais sekėsi vykdyti fiskalinę drausmę ir surinkti lėšas į biudžetą.

Per šias dienas Graikija turi susitarti dėl naujų taupymo priemonių įvedimo už 11,5 mlrd. eurų, nes kitaip šaliai bus nutrauktas finansinės paramos teikimas. Tokiu atveju Graikija būtų priversta bankrutuoti ir veikiausiai palikti euro zoną. Tuo tarpu, Europos skolų problemos, panašu, šiomis dienomis vis aštrėja.

Ispanijos obligacijų pajamingumai nenustoja didėti ir vėl pasiekė euro zonos laikų aukščiausią tašką. Šalies 10 m. trukmės obligacijų pajamingumai šiuo metu sudaro 7,58 procento. Prie nerimo prisidėjo „Moody‘s“ kredito reitingų agentūra. Šiąnakt „Moody‘s“ sumažino Vokietijos aukščiausio AAA skolinimosi reitingo perspektyvą iš stabilios į neigiamą.

Šiandien Europoje paskelbti šio mėnesio PMI rodikliai. Pranešta, kad euro zonos gamybos PMI rodiklis buvo mažesnis nei prognozuota (45,3) ir sudarė 44,1. Tuo tarpu, euro zonos paslaugų PMI sudarė 47,6 ir buvo šiek tiek didesnis nei prognozuota (47,3).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.