Rinkų apžvalga: magiški žodžiai išjudino rinkas

Pirmadienį finansų rinkose toliau tvyrojo optimizmas, o svarbiausi pasaulio akcijų indeksai padidėjo iki trijų savaičių aukščiausio taško. Azijos akcijų indeksai dieną baigė padidėję apie 1 proc., Europos akcijų indeksai dienai įpusėjus buvo padidėję taip pat apie 1 procentą, o JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos byloja apie beveik nepakitusias indeksų kainas.

Europos Centrinio banko prezidento žodžiai padėjo atsigauti rinkoms.<br>Reuters.
Europos Centrinio banko prezidento žodžiai padėjo atsigauti rinkoms.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2012, 8:25 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:36 PM

Pasaulio finansų rinkose vis dar tvyro optimizmas po praėjusios savaitės ECB vadovo M. Draghi pranešimo. M. Draghi prasitarė, kad ECB padarys viską, kad išsaugotų eurą. Teigiama, kad šie žodžiai yra politiškai svarbūs, nes parodo, kad ECB imsis reikiamų veiksmų, kai to prireiks ir stabilizuos finansų rinkas. Trečiadienį vyks JAV Federalinio rezervų banko susirinkimas dėl pinigų politikos, o ketvirtadienį – ECB. Po M. Draghi pranešimo, rinkose laukiama, kad bent vienas iš šių centrinių bankų paskelbs apie naują monetarinio skatinimo programą. Be to, pastaruoju metu Europoje nerimą dėl skolų krizės lėmė smarkiai padidėję Italijos ir Ispanijos obligacijų pajamingumai. Tikimasi, kad ECB gali imtis ryžtingų veiksmų šių šalių skolinimosi kainoms mažinti. Jei tokie lūkesčiai pasitvirtintų – nuogąstavimai dėl Europos skolų krizės galėtų gerokai aprimti, o rizikingesnių turto klasių kainos ūgtelėti.

Pirmadienį Italija įvykdė sėkmingą obligacijų platinimo aukcioną. Šalis išplatino apie 5,5 mlrd. eurų obligacijų – aukščiausią planuotą kiekį. Per aukcioną Italijos 10 m. trukmės obligacijų pajamingumai smuko žemiau 6 proc. ir vidutinis aukciono pajamingumas sudarė 5,96 procento. Tai žemiausia Italijos skolinimosi kaina nuo šių metų balandžio mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.