B. Obamą nervina Europos krizė

Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama pirmadienį perspėjo, kad dėl Europos skolų krizės JAV ekonomika per ateinančius keletą mėnesių ir toliau susidurs su priešiniais vėjais, tačiau taip pat prognozavo, kad euro zona ir bloko valiuta išliks.

Daugiau nuotraukų (1)

Reuters-ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2012, 10:54 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:24 PM

„Nemanau, kad europiečiai leis eurui žlugti, tačiau jie turės imtis ryžtingų veiksmų. Kuo greičiau jie jų imsis, tuo mums bus geriau“, - per lėšų rinkimo renginį Niujorke sakė B. Obama.

B. Obamos rinkimų kampanijai nepalankus aukštas JAV nedarbo lygis ir sunkiai atsigaunanti ekonomika, kuriai pakenkė skolų problemos Europoje. Remiantis naujausių apklausų rezultatais, rinkiminė kova tarp B. Obamos ir respublikonų kandidato Mitto Romney žada būti įtempta.

JAV ekonomika antrąjį metų ketvirtį išaugo 1,5 proc., o tai lėčiausias augimo tempas per metus. „Per ateinančius mėnesius ir toliau susidursime su priešiniais vėjais. Europa dar kelia problemų“, - sakė B. Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas