Pramonininkų vadovas nusilenkia prezidentei: dėl artėjančios krizės ji teisi, 2013-ieji bus sunkūs

Prezidentūra po susitikimo paskelbė, jog D. Grybauskaitė pažintinio susitikimo priėmė naujai išrinktą LPK prezidentą R.  Dargį, su kuriuo aptarė Lietuvos aktualijas, Europos ekonominę situaciją bei jos įtaką Lietuvos ekonomikai.

D. Grybauskaitė antradienį priėmė naujai išrinktą Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentą R. Dargį.<br>J. Stacevičius
D. Grybauskaitė antradienį priėmė naujai išrinktą Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentą R. Dargį.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Aug 7, 2012, 4:53 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:51 PM

Šį antradienį po susitikimo su prezidente R. Dargis kalbėjo visiškai priešingai. „Nebuvo ginčo ta tema, - kalbėjo R. Dargis. Yra keli požiūriai. Vienas dalykas yra įmonės vadovų požiūris ir lūkesčiai, o kitas yra šiandieninė Europos makroekonominė būklė, bankų būklė, pietų Europos būklė. Tai neišvengiamai turės įtakos. Negalima nesutikti su prezidentės nuomone“. „Turbūt sunkumai 2013 metais neišvengiamai bus“, - pridūrė jis. Pasak R. Dargio, valstybės padėtį sunkins mažėsianti finansinė parama iš Europos Sąjungos. Po susitikimo prezidentės kanceliarija  R. Dargiui neleido bendrauti su žurnalistais spaudos konferencijų salėje. Todėl R. Dargis apie susitikimą turėjo pasakoti prezidentūros prieškambaryje. Prezidentės atstovas susitikimo žurnalisatms nekomentavo, buvo tik išplatintas pranešimas spaudai. Tai pirmas D. Grybauskaitės susitikimas su pramonininkų konfederacija, kuri yra didžiausia Lietuvoje verslo asociacija. Ilgamečio LPK vadovo Bronislovo Lubio ji prezidentūroje nebuvo priėmusi. Po susitikimo R. Dargis žurnalistams dėstė, jog verslininkai gali paveikti politikus, kad šie nekenktų finansiniam stabilumui. „Kalbėjome, kad pramonininkai galėtų prisidėti šiandien naujoms politinėms jėgoms, kaip gražiai prezidentė išsireiškė, išsiūbuoti valstybės laivelį. Čia pramonininkai tikrai galėtų padaryti daug“, - sakė jis. Paklaustas, kaip verslas gali to pasiekti, jis sakė: „Manau, kad verslo sąsajos su politikais - nieko naujo nepasakysiu – yra“. Ir svarstė, kad verslui svarbu, kad valstybės politikoje nebūtų staigių pakeitimų, ypač susidūrus su 2013-ųjų sunkumais. Didžiausios verslo organizacijos vadovas svarstė, kad valstybės ateitis rūpi tik jai priklausančioms verslo grupėms. „Manau, kad verslo įmonės, kurios asocijuotos ir priklauso LPK, šiandieną labiausiai serga už valstybę. Be abejo, yra verslo grupių, kurios nėra asocijuotos ir daugiau joms rūpi jų pačių įmonių reikalai. Manau, ta sveikoji verslo dalis, kuri suinteresuota ilgalaikiais valstybės tikslais, turėtų būti geriau girdima, aiškiau deklaruoti tuos tikslus ir būti aktyvesnė“, - sakė R. Dargis. Pasak jo, susitikimo metu nebuvo svarstoma, kad laimės kitus rinkimus: „Nespėliojome. Čia gal Palmyros ar kito flango reikalai“.

Prezidentūra po susitikimo paskelbė, jog D. Grybauskaitė pažintinio susitikimo priėmė naujai išrinktą LPK prezidentą R.  Dargį, su kuriuo aptarė Lietuvos aktualijas, Europos ekonominę situaciją bei jos įtaką Lietuvos ekonomikai.

Pasak D. Grybauskaitės, ekonominė padėtis pasaulyje ir Europoje yra sudėtinga. Blogėjanti ekonominė situacija Europoje gali stipriai paveikti ir Lietuvą. Todėl šalies pramonininkų indėlis yra svarbus siekiant sušvelninti galimą neigiamą įtaką valstybės ekonomikai.

„Visi turime elgtis atsakingai. Drausmingas finansų valdymas ir ekonomikos augimo skatinimas turi žengti koja k ojon. Pramonininkams tenka rimtas vaidmuo stiprinant šalies ekonomiką, kuriant naujas darbo vietas, ieškant naujų rinkų ir stiprinant konkurencingumą“, - sakė šalies vadovė.

Valstybės vadovės teigimu, viešųjų finansų stabilumas, nuspėjama ir tvari finansų politika šiandien ypač aktualu verslui. Todėl sprendimai turi būti orientuoti į ilgalaikį poveikį ūkiui, o ne į trumpalaikius tikslus, kurie tampa ypač aktualūs prieš rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.