Rinkų apžvalga: brangsta akcijos ir kukurūzai

Antradienį akcijų rinkos ir vėl kilo. Pagrindiniai Azijos akcijų rinkų indeksai dienos prekybos sesiją baigė nedideliu pakylimu (apie 0,4 – 0,9 proc.). Amerikos akcijų rinkos pirmadienį baigė taip pat ūgtelėjusios ir pasiekė aukščiausią trijų mėnesių lygį ir, sprendžiant iš ateities sandorių kainų, antradienio prekybos sesiją pradės dar vienu šuoliu į viršų. Europos akcijų indeksai antradienio prekybos sesijos viduryje taip pat kyla.

Žaliavų rinkose į visų laikų aukštumas šoko kukurūzų bei sojų pupelių kainos, kurios nuo birželio vidurio pakilo atitinkamai 59 ir 21 procentą.<br>AP.
Žaliavų rinkose į visų laikų aukštumas šoko kukurūzų bei sojų pupelių kainos, kurios nuo birželio vidurio pakilo atitinkamai 59 ir 21 procentą.<br>AP.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2012, 6:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:47 PM

Akcijas į priekį stumia aprimę nuogąstavimai dėl euro zonos skolų krizės, bei geresni nei tikėtasi bendrovių antrojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatai. Iš „S&P 500“ JAV akcijų indekso įmonių, jau pranešusių savo antrojo ketvirčio rezultatus, net 73 proc. viršijo analitikų prognozes. Tačiau reikėtų pažymėti, kad pastaruoju metu įmonių veiklos rezultatų prognozės buvo mažintos dėl pablogėjusios ekonomikos padėties.

Taip pat, antradienį buvo paskelbti Italijos antrojo ketvirčio BVP rezultatai. Pranešta, kad BVP smuko 2,5 proc., palyginus su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu. Tai yra didžiausias Italijos ekonomikos susitraukimas nuo 2009 metų paskutiniojo ketvirčio. Taip pat paskelbta, kad Vokietijos gamybos užsakymai per mėnesį krito 1,7 procento.

Žaliavų rinkose į visų laikų aukštumas šoko kukurūzų bei sojų pupelių kainos, kurios nuo birželio vidurio pakilo atitinkamai 59 ir 21 procentą. Tokį kilimą lėmė daug prastesnis nei tikėtasi JAV derlius, kur laikosi ilgiausia per paskutinius 59 metus sausra. Dėl to, prognozuojama, kad kukurūzų derlius šiemet nukris bent 13 proc., o sojų pupelių apie 11 procentų.

Antradienį vakare ir trečiadienį finansų rinkose bus laukiama Kanados Ivey PMI rodiklio, kuris prognozuojama sudarys 53, ir Anglijos centrinio banko pranešimo, kuriame bus pristatomos Didžiosios Britanijos ekonomikos prognozės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.