Rinkų apžvalga: paneigė straipsnį apie Europos centrinio banko planus

Savaitės pradžia Azijos akcijų rinkoms nebuvo sėkminga. Jos dieną baigė šiek tiek sumažėjusios. Išimtis tik Japonijos akcijų rinka, kuri pirmadienį pakilo 0,1 proc. ir pasiekė aukščiausią lygį per šiek tiek daugiau nei tris mėnesius. Paskutinę praėjusios savaitės prekybos sesiją JAV akcijos pasistūmėjo į priekį apie 0,2 procento. Tai buvo jau šeštoji iš eilės akcijų kainų kilimo savaitė. Tuo tarpu, pirmadienį Europos akcijų indeksai beveik nepakito prieš euro zonos lyderių susitikimą su Graikijos atstovais dėl šalį kamuojančios skolų krizės.

Savaitgalį Vokietijos žurnalas „Der Spiegel” išspausdino straipsnį, kuriame paskelbta, kad Europos Centrinis Bankas (ECB) ruošia planą, kuris nustatytų Italijos bei Ispanijos obligacijų pajamingumo ribą, kurią pasiekus bankas pradėtų pirkti neribotą šių vertybinių popierių kiekį.<br>Reuters.
Savaitgalį Vokietijos žurnalas „Der Spiegel” išspausdino straipsnį, kuriame paskelbta, kad Europos Centrinis Bankas (ECB) ruošia planą, kuris nustatytų Italijos bei Ispanijos obligacijų pajamingumo ribą, kurią pasiekus bankas pradėtų pirkti neribotą šių vertybinių popierių kiekį.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2012, 7:04 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:37 AM

Azijos rinkas žemyn stūmė Kinijos nekilnojamo turto rinkos duomenys. Liepą Kinijoje būsto kainos kilo 49 iš 70 miestų – tai didžiausias kainų kilimas per paskutinius 14 mėnesių. Tai yra neigiamas ženklas finansų rinkoms, nes dėl tokių duomenų sumažėja papildomo ekonomikos skatinimo plano vykdymo tikimybė.

Savaitgalį Vokietijos žurnalas „Der Spiegel” išspausdino straipsnį, kuriame paskelbta, kad Europos Centrinis Bankas (ECB) ruošia planą, kuris nustatytų Italijos bei Ispanijos obligacijų pajamingumo ribą, kurią pasiekus bankas pradėtų pirkti neribotą šių vertybinių popierių kiekį. Taip šių šalių skolos vertybinių popierių pajamingumas nepakiltų aukščiau nustatyto taško.

Po šių naujienų sumažėjo skirtumas tarp Vokietijos ir Ispanijos bei Italijos dešimties metų trukmės vyriausybės vertybinių popierių pajamingumų. Ispanijos obligacijų pajamingumas krito iki 6,15 proc., o Italijos iki 5,73 procento. Savo ruožtu, Vokietijos obligacijų pajamingumas kilo iki 1,54 procento. Primename, kad obligacijų pajamingumas kinta atvirkščiai jų kainai.

Visgi, pirmadienį ECB spaudos atstovas pranešė, kad kol kas minėtas sprendimas banko vadovų nebuvo svarstomas ir pavadino „Spiegel“ straipsnį „visiškai klaidinančiu”.

Šią savaitę investuotojai stebės įvykius Europoje, kur Graikijos ministras pirmininkas susitinka su Liuksemburgo, o kiek vėliau ir Prancūzijos bei Vokietijos lyderiais, aptarti šalį kamuojančią krizę. Manoma, kad Graikijos atstovas prašys nuolaidų taikant biudžeto karpymo programą, kurios kol kas nepavyksta sėkmingai įgyvendinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.