Rinkų apžvalga: prastėjant rezultatams tikimasi gelbėjimo plano

Ketvirtadienį Azijos akcijų rinkos baigė ūgtelėjusios daugiau nei 0,5 procento. JAV pagrindiniai akcijų indeksai trečiadienį prekybos viduryje kritę, artėjant dienos pabaigai atgavo prarastą savo vertę ir liko beveik nepakitę. Prieš prekybos sesiją JAV akcijų ateities sandorių kainos yra pakilusios apie 0,1 procento dėl padidėjusių vilčių sulaukti papildomo ekonomikos skatinimo iš pasaulio centrinių bankų. Tuo tarpu Europos akcijų rinkos sesijos pradžioje kilusios, dienai įpusėjus pradėjo smukti dėl blogesnių nei tikėtasi regiono PMI rodiklių.

Kinijos PMI rodiklio reikšmė nusileido iki žemiausio taško nuo praeitų metų lapkričio ir siekė 47,8. Tai jau dešimtas iš eilės mėnuo kai rodiklio reikšmė yra mažiau 50 – ilgiausia tokia atkarpa per aštuonis rodiklio skaičiavimo metus.<br>Reuters.
Kinijos PMI rodiklio reikšmė nusileido iki žemiausio taško nuo praeitų metų lapkričio ir siekė 47,8. Tai jau dešimtas iš eilės mėnuo kai rodiklio reikšmė yra mažiau 50 – ilgiausia tokia atkarpa per aštuonis rodiklio skaičiavimo metus.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2012, 7:43 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:51 AM

Buvo paskelbti preliminarūs Kinijos gamybos sektoriaus PMI rodiklio duomenys. Rodiklio reikšmė nusileido iki žemiausio taško nuo praeitų metų lapkričio ir siekė 47,8. Tai jau dešimtas iš eilės mėnuo kai rodiklio reikšmė yra mažiau 50 – ilgiausia tokia atkarpa per aštuonis rodiklio skaičiavimo metus. Priminsime, kad 50 yra riba skirianti sektoriaus augimą bei jo traukimąsi. Tokie duomenys tik dar labiau sustiprino investuotojų lūkesčius dėl naujo Kinijos centrinio banko ekonomikos skatinimo plano.

Panašios nuotaikos vyravo ir JAV rinkose, kur trečiadienį buvo paskelbtos Fed paskutinio susitikimo diskusijų ištraukos, kurios parodė, kad dauguma Fed narių pasisako už ekonomikos skatinimą, jei šalies ekonomikos rodikliai ir toliau silpnės. Tai buvo Fed valdybos narių nuomonės, išreikštos per susitikimą, vykusį rugpjūčio 1 dieną. Tačiau po šio susitikimo skelbti JAV ekonomikos duomenys rodė, kad šalies ūkis įgauna pagreitį. Taip pat trečiadienį pranešimą skaitė Čikagos Fed vadovas C. Evans, kuris ragino pasaulio centrinių bankų vadovus imtis visų priemonių, kurios padėtų pasaulio ekonomikos augimui.

Europos akcijų rinkų kilimą numalšino euro zonos liepos mėnesio paslaugų ir gamybos PMI rodikliai. Nors paskelbti rodikliai ir viršijo prognozes, bet buvo žemiau 50 ribos jau septintą mėnesį iš eilės. Euro zonos paslaugų PMI sudarė 47,5, o gamybos PMI – 45,3.

JAV paskelbtas per savaitę registruotų bedarbių skaičius. Pranešta, kad praėjusią savaitę registruota 372 tūkst. bedarbių – tai 7 tūkst. daugiau nei tikėtasi. Europoje vyksta Vokietijos ir Prancūzijos vadovų susitikimas, kuriame ir vėl bus svarstoma kaip spręsti euro zonos skolų krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.