Vokietija analizuoja Graikijos pasitraukimo iš euro zonos poveikį

Laikraščio „The Financial Times Deutschland“ teigimu, darbo grupė, kuriai vadovauja Vokietijos finansų viceministras, analizuoja galimą Graikijos pasitraukimo iš valiutos bloko ekonominį poveikį.

Daugiau nuotraukų (1)

Reuters-ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 24, 2012, 7:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:14 AM

Laikraštis cituoja šaltinius Vokietijos finansų ministerijoje. Teigiama, kad sprendimas sudaryti darbo grupę reiškia, jog kanclerė Angela Merkel ir finansų ministras Wolfgangas Schaeuble nori būti pasiruošę galimam „neigiamam scenarijui“.

„Kolegos bando apskaičiuoti galimas finansines pasekmes ir svarsto, kaip apsaugoti kitas euro zonos nares nuo domino efekto“, - šaltinį citavo dienraštis.

Anot laikraščio žurnalistų, darbo grupei, sudarytai iš maždaug dešimties pareigūnų iš įvairių finansų ministerijos departamentų, vadovauja finansų viceministras Thomas Steffenas - A. Merkel centro dešiniųjų Krikščionių demokratų partijos narys.

Paklaustas apie šią darbo grupę, W. Schaeuble laikraščiui sakė, kad vyriausybė turi būti pasiruošusi visiems galimiems scenarijams, net ir „neįtikimiems“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.