Rinkų apžvalga: akcijas į viršų stumia teismo sprendimas

Azijos akcijų rinkos pirmąją savaitės dieną smuko. Kinijos rinka sumažėjo apie 2 proc, dėl paskelbtų smukusių šalies pramonės bendrovių pelnų. Neigiamam spaudimui nepasidavė tik Japonijos akcijų rinka, kuri pirmadienį augo 0,2 procento. Tuo tarpu Europoje pirmosios šią savaitę prekybos sesijos viduryje pagrindiniai akcijų indeksai yra pakilę daugiau nei 0,4 procento, o Didžiosios Britanijos birža yra uždaryta. JAV akcijų rinkų ateities sandorių kainos yra taip pat kiek ūgtelėjusios.

Po teismo sprendimo „Apple“ akcijos kilo, o Samsung krito net 7,8 procento.<br>Reuters.
Po teismo sprendimo „Apple“ akcijos kilo, o Samsung krito net 7,8 procento.<br>Reuters.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 27, 2012, 7:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:03 AM

Penktadienį JAV akcijų rinkos ūgtelėjo dėl paskelbto Fed vadovo B.Bernanke laiško, kuriame jis teigė, kad centrinis bankas savo arsenale turi priemonių, kuriomis galima skatinti šalies ekonomiką, jei tik to prireiks. Visgi, detaliau apie galimus žingsnius nebuvo užsiminta ir visi klausimai atidėti iki rugpjūčio 31 dienos, kai B.Bernanke skaitys pranešimą.

Taip pat JAV akcijų indeksus į viršų stumia penktadienį paskelbtas teismo nuosprendis byloje tarp „Apple“ ir „Samsung“ kompanijų dėl patentų teisių pažeidimo. Teismas pripažino, kad „Samsung“ kompanija pažeidė net šešis „Apple“ patentus ir už tai turės kompanijai sumokėti 1,05 milijardus dolerių žalai atlyginti. Po tokių naujienų „Apple“ akcijos kilo, o Samsung krito net 7,8 procento. Toks teismo sprendimas paveikė ir kitas mobiliųjų technologijų kompanijas, kurios „Samsung“ produktų uždraudimo atveju pasidalintų atsilaisvinusią rinkos, kuri sudaro apie 207 milijardus JAV dolerių, dalį. „Nokia“ Europos prekybos sesijoje kilo daugiau nei 9 procentus.

Pirmadienį paskelbta, kad Vokietijos rugpjūčio mėnesio IFO verslo sentimento rodiklis sumažėjo ir siekė 102,3. Tai jau ketvirtas mėnuo iš eilės kai šis rodiklis mažėja. Tai yra mažiausias rodiklio lygis nuo 2010 metų kovo mėnesio. Priminsime, kad šis rodiklis parodo numanomą ekonomikos padėtį pusei metų į priekį.

Pirmadienį JAV svarbesni ekonominiai rodikliai nebus skelbiami, o Europoje susitinka Prancūzijos ir Vokietijos finansų ministrai dėl skolų krizės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.