Rinkų apžvalga: mažėjimo tendecija klesti

Antradienį Azijoje daugiau nei 0,8 procento augo Kinijos akcijų indeksai. Tuo tarpu, Japonijos akcijų rinkos sumažėjo apie 0,6 procento. Europoje dienos viduryje akcijos smuko daugiau 0,5proc., taip prarasdamos dalį pirmadienį užfiksuoto ūgtelėjimo.

Pesimistiškai atsiliepiama apie pasaulinės ekonomikos augimo perspektyvą.<br>123rf
Pesimistiškai atsiliepiama apie pasaulinės ekonomikos augimo perspektyvą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2012, 7:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:31 AM

Japonijos akcijos smuko dėl šalies vyriausybės paskelbto pranešimo, kuriame teigiama, kad yra sumažinamos trečiosios pagal dydį pasaulio ekonomikos augimo perspektyvos, dėl suprastėjusių ekonomikos rodiklių. Tarp šių rodiklių paminėtas šalies eksportas, importas ir namų ūkių vartojimas. Pranešime taip pat pesimistiškai atsiliepiama apie pasaulinės ekonomikos augimo perspektyvą.

Ispanija paskelbė pataisytą antrojo ketvirčio BVP įvertį. Šalies ekonomika per šį ketvirtį susitraukė 0,4 proc., palyginus su prieš tai buvusiu. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu, BVP traukėsi 1,3 proc., nors prognozuotas tik 1 proc. smukimas. Taip pat Ispanijos vyriausybė prognozuoja BVP traukimąsi ir 2013 metais.

Tačiau šios naujienos Ispanijos obligacijų pajamingumams didelės įtakos neturėjo ir skolinimosi kainos tiek Ispanijos tiek Italijos vyriausybėms, antradienį vykusiuose trumpalaikių (iki 12 mėnesių trukmės) obligacijų aukcionuose, sumažėjo. Ispanijos 6 mėnesių trukmės vertybinių popierių pajamingumas smuko daugiau nei 1,6 proc. punkto ir siekė 2,026 procento.

Taip pat paskelbta, kad Europos Centrinio Banko (ECB) vadovas M.Draghi nedalyvaus centrinių bankų konferencijoje, kuri vyks savaitės gale JAV, dėl įtempto grafiko. Planuota, kad ECB vadovas skaitys pranešimą šeštadienį. Be M.Draghi, pagrindinis konferencijos pranešėjas bus Fed vadovas B.Bernanke.

Antradienį vakare bus skelbiamas JAV vartotojų pasitikėjimo rodiklis ir pataisytas antrojo ketvirčio BVP rodiklio įvertis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.