Rinkų apžvalga: investuotojų pasitikėjimas svyruoja

Trečiadienio prekybos sesijoje bendras Azijos akcijų rinkų indeksas pakilo 0,1 proc., vedamas Japonijos akcijų, kurios šiandien kilo 0,4 procento. Tai buvo pirmas bendro Azijos regioninio indekso pakilimas per paskutines keturias dienas.

Trečiadienį rinkose buvo jaučiamas investuotojų dvejojimas.<br>„Reuters“
Trečiadienį rinkose buvo jaučiamas investuotojų dvejojimas.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

2012-08-29 20:25, atnaujinta 2018-03-17 01:51

Prieš prasidedant trečiadienio JAV akcijų indeksų prekybos sesijai, ateities sandorių kainos yra beveik nepakitusios. Europos akcijų indeksai trečiadienio prekybos sesijos viduryje antrą dieną iš eilės smunka daugiau nei 0,5 procento.

Antradienį JAV paskelbtas vartotojų pasitikėjimas nepateisino prognozių ir krito iki žemiausio lygio per paskutinius dešimt mėnesių. Tuo tarpu, „S&P/Case-Shiller“ gyvenamųjų būstų kainų indeksas per liepą pakilo 0,5 procento. Tai buvo pirmas gyvenamų būstų kainų kilimas JAV per paskutinius du metus. Šis kilimas suteikė vilčių, jog šalies ekonomika pagaliau atgauna augimo pagreitį.

JAV šiandien taip pat paskelbtas patikslintas antrojo ketvirčio BVP įvertis, kuris buvo geresnis nei prieš tai tikėtasi. Didžiausia pasaulio ekonomika plėtėsi 1,7 proc., palyginus su pirmu šių metų ketvirčiu.

Europoje investuotojams buvo priminta, kad regionas vis dar yra įklimpęs į skolų krizę. Ir vėl visų dėmesys buvo nukreiptas į Ispaniją, kur didžiausias šalies regionas – Katalonija, paprašė šalies vyriausybės 5 milijardų eurų, įsipareigojimams padengti.

Po tokių naujienų, nepaisant antradienį sėkmingai įvykusio šalies obligacijų aukciono, smuko Ispanijos 10 metų trukmės skolos vertybinių popierių kaina. Tuo pat metu, iki žemiausio trijų savaičių taško krito tokios pat trukmės Vokietijos obligacijų pajamingumas, kuris vienu metu siekė 1,3 proc., o dabar yra pakilęs iki 1,33 procento. Primename, kad obligacijų kaina kinta atvirkščiai jų pajamingumui.

Ketvirtadienį pranešimą skaitys Brazilijos centrinio banko vadovas, kuriame bus skelbiama šalies palūkanų norma. Tikimasi, kad ji bus sumažinta apie 0,5 proc. punkto iki 7,5 procento. Taip pat JAV bus skeliamas per savaitę užregistruotų bedarbių skaičius, kuris, prognozuojama, nukris 2 tūkts., palyginti su praėjusia savaite, ir sieks 370 tūkstančių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.