TVF: „Europos krizė dar nesibaigė“

Vienas iš keturių Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovės pavaduotojų Zhu Minas antradienį sakė, kad euro zonos skolų krizė dar toli gražu nesibaigė ir kad Europa turi ir toliau tikėti bendros

Europos skolų krizė tęsiasi jau daugiau nei trejus metus, o dauguma investuotojų mano, kad euro zonos ekonomika šiemet nugrims į recesiją.<br>„Reuters”
Europos skolų krizė tęsiasi jau daugiau nei trejus metus, o dauguma investuotojų mano, kad euro zonos ekonomika šiemet nugrims į recesiją.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2012, 2:24 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:17 PM

„Iš esmės manau, kad krizė dar nesibaigė. Dabar ji įpusėjusi, ir mums dar yra ką nuveikti, tačiau judame teisinga linkme, o tai labai svarbu. Turėtume tikėti ir turėtume tikėti euru“, - Pasaulio ekonomikos forumo renginyje Kinijoje sakė Ju Mingas.

Europos skolų krizė tęsiasi jau daugiau nei trejus metus, o dauguma investuotojų mano, kad euro zonos ekonomika šiemet nugrims į recesiją.

„Europos krizė turi didelį poveikį pasaulio ekonomikai“, - kalbėjo TVF atstovas ir pridūrė, kad TVF prognozuoja, jog pagilėjus nuosmukiui Europoje ekonominis aktyvumas JAV ir Japonijoje smuktų 1,5-2,0 proc., o Kinijoje - 1 proc.

Poveikis Azijos prekybai taip pat gali būti labai skaudus, nes Europa nuperka maždaug vieną trečdalį regiono eksporto.

Ju Mingas pabrėžė, kad svarbu tikėti Europos pajėgumu išspręsti savo problemas, ir paragino likusį pasaulį paremti pastangas, kurių imamasi norit skatinti ekonomikos augimą.

Be to, jis sakė, kad TVF remia Europos centrinio banko (ECB) planuojamas priemones, skirtas skatinti euro zonos ekonomikos stabilumą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.