A. Kubilius Pekino universitete: krizė sustiprins Europą

Baigdamas vizitą Kinijoje, premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį skaitė paskaitą Pekino universitete, kurioje aptarė Europos Sąjungos situaciją ir Šiaurės Baltijos regiono perspektyvas. A. Kubilius pastebėjo, kad Europa vystosi nuo vienos krizės iki kitos, ir iš kiekvienos krizės išeina sustiprėjusi. Pasak premjero, ir iš pastarosios krizės euro zonoje Europa išeis labiau konsoliduota ir vieningesnė, ir Europos Komisijos vadovo José Manuel Barroso pastabos apie europinį federalizmą nėra atsitiktinės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-13 12:08, atnaujinta 2018-03-16 19:22

Premjeras A. Kubilius paskaitoje taip pat palietė Lietuvos patirtį įveikiant krizę ir pabrėžė ekonomiškai ir finansiškai dinamiško bei sumanaus Šiaurės Baltijos regiono išskirtinumą ir regioninės integracijos reikšmę ekonomikos augimui. Premjeras taip pat pristatė investavimo Lietuvoje galimybes, ypač išskirdamas aukštųjų technologijų sektorių.

Prieš paskaitą Ministras Pirmininkas susitiko su Pekino universiteto vadovu Zhou Qifengu ir palinkėjo sėkmingo bendradarbiavimo su Vilniaus universitetu (VU neseniai pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Pekino universitetu).

Taip pat ketvirtadienį premjeras A. Kubilius susitiko su Kinijos ūkio ir prekybos ministru Chen Demingu ir aptarė ekonominio bendradarbiavimo stiprinimo galimybes. Dalykinio pokalbio metu buvo aptartos konkrečios galimybės, kaip Kinijos kompanijoms bendradarbiaujant su Kinijos Vyriausybe valdyti ir vystyti laisvąją ekonominę zoną Lietuvoje.

A. Kubilius taip pat susitiko su vienos didžiausių pasaulyje statybos bendrovės „China State Construction Engineering“ vadovybės atstovais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.