D. Grybauskaitė: „Lietuva moka už rusiškas dujas politinę kainą“ (papildyta)

Lietuva priversta mokėti už gamtines dujas, kurias perka iš Rusijos dujų koncerno „Gazprom“, ne ekonominę, o politinę kainą, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jos nuomone, dėl dominuojančios „Gazprom“ padėties Europoje Baltijos šalių regionas moka už Rusijos dujų žaliavą daugiau „nei turėtų“. „Faktiškai mes mokame politinę, o ne finansinę ar ekonominę kainą“, - interviu „Žinių radijui“ pareiškė prezidentė.

Kalbėdama apie Europos Komisijos pradėtą antimonopolinį tyrimą prieš „Gazprom“, D. Grybauskaitė pasidžiaugė, kad Europa pradeda realiai vertinti situaciją ir ginti visų Europos šalių interesus.<br>T. Bauras
Kalbėdama apie Europos Komisijos pradėtą antimonopolinį tyrimą prieš „Gazprom“, D. Grybauskaitė pasidžiaugė, kad Europa pradeda realiai vertinti situaciją ir ginti visų Europos šalių interesus.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2012, 3:48 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:19 PM

Kalbėdama apie Europos Komisijos pradėtą antimonopolinį tyrimą prieš „Gazprom“, ji pasidžiaugė, kad Europa pradeda realiai vertinti situaciją ir ginti visų Europos šalių interesus. „Manau, kad šis tyrimas naudingas ir pačiai neseniai į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) įstojusiai Rusijai, kaip civilizuoto ekonominio bendradarbiavimo tarptautinėje erdvėje dalyvei“, - pareiškė D. Grybauskaitė.

D.Grybauskaitė teigia, kad Europos Komisijos (EK) pradėtas antimonopolinis tyrimas prieš Rusijos dujų milžiną „Gazprom“ turėtų būti naudingas pačiai Rusijai, jei ji nori tapti civilizuota prekybos partnere kitoms šalims.

„Šis tyrimas mums iš tiesų labai naudingas. Manau, jis naudingas visai Europai ir pačiai Rusijai. Rusija turi pradėti civilizuotai prekiauti. Būti civilizuota partnere visoms šalims, todėl, kad ji ką tik įstojo į Pasaulio prekybos organizaciją. Taigi, pačiai Rusijai tapti civilizuota ekonominio bendradarbiavimo dalyve tarptautinėje erdvėje yra labai naudinga“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė D.Grybauskaitė.

Ji išreiškė viltį, kad EK tyrimo Rusija nepriims jautriai.

„Aš tikiuosi, kad ir pati Rusija priims šį tyrimą be ypatingų jautrumų - kaip galimybę ir šansą tapti skaidria, patikima partnere visai Europai“, - tvirtino prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.