R. Dargis: „Tuščius namus Lietuvoje reikia griauti, o guvius protus - auginti“

Emigracija, nedarbas, brangstanti energija – pagrindiniai sopuliai, kuriuos Pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis akcentavo savo pranešime. Anot jo, vienas iš svarbiausių ekonomikos gelbėjimo planų – dėmesys jauniems ir veikliems. „Jie yra mūsų ateitis ir galimybės, sukurkime jiems sąlygas dirbti, mokytis. Apsaugokime juos nuo emigracijos“, - sakė R. Dargis.

R. Dargis siūlo neignoruoti Rusijos.<br>V. Balkūnas
R. Dargis siūlo neignoruoti Rusijos.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Sep 18, 2012, 1:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:24 PM

Jo nuomone, statyti, renovuoti ir kurti gyvenamąsias vietas yra nusikaltimas, kai juose greitai nebebus kam gyventi.

„Puikus pavyzdys Vokietijoje – jie griauna tuos namus, kuriuose niekas nebegyvena, nes jų išlaikymas kainuoja daugiau nei nugriovimas“, - kalbėjo R. Dargis.

Vardindamas pageidavimus R. Dargis teigė, kad pramonininkai nori matyti nekaitaliojimą mokestinę aplinką - ji turi būti paprasta ir lengva mokantiesiems. Taip pat jis pabrėžė ekonominių Lietuvos interesų atstovavimą užsienyje: „Privalome pasakyti sau, kad Rusija mums svarbi kaip rinka, ir nebegyventi praeities nuoskaudomis. Juk mums reikia vokiškos prekes, skandinavų inovacijų. Reikia ir rusiško produkto.“

Akcentuodamas dėmesio stoką jaunimui LPK prezidentas pageidavo, kad studijos Lietuvoje turėtų būti sujungtos su praktika, tam kad žmonės mokėtų dirbti, atsisakytų emigruoti, rastų vietą mūsų šalyje.

R. Dargis susirinkusiems politikams pasiūlė atsisakyti progresinio apmokestinimo bei liberalizuoti darbo santykius nustatančius įstatymus.

Jo nuomone, transportas – ypač svarbi sfera politikų darbotvarkėje: „Reikia atnaujinti infrastruktūros funkcionavimą, plėsti galimybes taip, kaip tai daro mūsų kaimynės.“

„Įmonės Lietuvoje turėtų dirbti naudodamos išteklius pagal lygias galimybes ir kainas“, - dėstė R. Dargis. Anot jo, tai galima pasiekti ir rūšiuojant atliekas, ir gaminant produktą.

Jis pažymėjo, kad turizmo srityje reikia investicijų į pasiekiamumą ir infrastruktūrą. „Tokios jautrios Lietuvos vietos, kaip Neringa, žiemos sezonu neturėtų atsidurti sąstingyje“, - teigė jis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.