D. Grybauskaitė: „Norėčiau turėti studentų, kurie norėtų pabūti prezidento šešėlyje“

Tam, kad iliustruotų savo prastą gyvenimą, lietuviai mėgsta baksnoti pirštu į Šiaurės Europos valstybes. Ten ir atlyginimai skaičiuojami ne šimtais, o tūkstančiais, ir darbuotojas jaučiasi „kaip žmogus“. Tačiau lygindami pasekmes neturėtume pamiršti priežasčių – lietuviškas verslas skęsta korupcijoje, kuri šiaurietiškoje praktikoje yra beveik visiškai išnaikinta.  

„Norėčiau turėti studentų, kurie norėtų pabūti prezidento šešėlyje, bet manau, kad tuomet Lietuvoje neliktų kandidatų į prezidentus“, - pokštavo šalies vadovė.<br>M. Kulbis.
„Norėčiau turėti studentų, kurie norėtų pabūti prezidento šešėlyje, bet manau, kad tuomet Lietuvoje neliktų kandidatų į prezidentus“, - pokštavo šalies vadovė.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Sep 20, 2012, 7:11 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:15 PM

Šią problemą pastebėjo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Švedijos verslo apdovanojimuose ketvirtadienį sveikinimo kalbą sakiusi šalies vadovė pastebėjo, kad mūsų verslininkams trūksta atsakomybės ir skaidrumo, palyginti su jų kolegomis iš Skandinavijos.

„Norime panaikinti korupciją ir skatinti skaidrumą.

Neseni tyrimai parodė, kad Švedijos verslas retai susiduria su kyšininkavimu Lietuvoje. Greičiausiai jūsų verslas nesukuria progos reikalauti kyšio“, - pastebėjo šalies vadovė.

Tačiau buvo pasidžiaugta, kad tokių pavyzdžių po truputį mažėja, o mes panašėjame į šiauriečius. 

Šnekėdama apie verslininkų iniciatyvą turėti savo mokinius, kurie stebėtų verslą iš arti ir semtųsi patirties, D. Grybauskaitė apgailestavo, kad negali turėti savo mokinio.

„Norėčiau turėti studentų, kurie norėtų pabūti prezidento šešėlyje, bet manau, kad tuomet Lietuvoje neliktų kandidatų į prezidentus“, - pokštavo šalies vadovė. Kalbą D. Grybauskaitė baigė pabrėždama būsimosios elektros jungties su Skandinavija svarbą. 

„Noriu, kad Švedija su Lietuva toliau bendradarbiautų. Lietuva jungiasi prie Skandinavijos elektros tinklų net šiuo metu, man šnekant. Tikiuosi, kad artimiausiu metu sukurta bendra elektros rinka suartins mūsų valstybes dar labiau“, - sakė D. Grybauskaitė.   

 „Džiaugiuosi, kad šiuo metu mūsų šalies realybė yra arti šiaurietiškosios. Švedijos verslo apdovanojimuose plodami laimėtojams kartu džiaugiamės savimi. Džiaugiamės jaunais, atsakingais ir inovatyviais savo verslininkais, kurių kartais šalyje labai trūksta“, - sakė D.  Grybauskaitė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.