Rinkų apžvalga: verslo lūkesčių rodiklis gerokai nuvylė

Finansų rinkose tvyro neigiamos nuotaikos dėl prastų ekonomikos rodiklių. Pirmadienį Azijos akcijų indeksai prarado apie 0,5 proc. savo vertės. Tuo tarpu, Europos akcijų indeksai prekybos sesijos viduryje smuko apie 1 proc., o JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos smuko apie 0,5 procento.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2012, 7:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:54 PM

Vokietijoje paskelbtas Ifo verslo lūkesčių rodiklis. Šio rodiklio reikšmė smuko iki 93,2, palyginti su 94,2 rugpjūčio mėnesį. Šis rodiklis smarkiai nuvylė investuotojus, nes tikėtasi, kad jis sudarys 95. Tai žemiausia Ifo verslo lūkesčių rodiklio reikšmė nuo 2009 m. gegužės mėnesio. Šio rodiklio komponentės atspindi, kad daugiausiai verslo lūkesčiai smuko statybos, gamybos ir mažmeninės prekybos sektoriuose. Finansų rinkose bijoma, kad toks Ifo verslo lūkesčių rodiklis gali signalizuoti, kad šių metų trečiąjį ketvirtį Vokietijos ekonomika nugrimzdo į recesiją. Tokiu atveju skolų krizės pasekmės sukeltų recesiją ir didžiausioje Europos ekonomikoje – Vokietijoje.

Pirmadienį finansų rinkose taip pat spekuliuojama, kad Graikija padirbdama statistiką sumažino savo biudžeto deficitą bene dvigubai. Oficialiai pranešama, kad Graikijos šių metų 8 mėnesių biudžeto deficitas sudarė apie 12,5 mlrd. eurų, nors prognozuotas 15,2 mlrd. eurų deficitas.

Tačiau neaišku, kaip šalis galėjo pasiekti tokius rodiklius, kai jos ekonomikos smukimas buvo didesnis nei tikėtasi. Vokietijos spaudoje pasirodė naujienos, kuriose skelbiama, kad Graikijos šių metų 8 mėnesių biudžeto deficitas iš tikrųjų gali siekti apie 20 mlrd. eurų. Jei paaiškėtų, kad tokie faktai pasitvirtino, Graikijai galėtų būti nutraukta tarptautinė finansinė parama, o šalis veikiausiai būtų priversta palikti euro zoną.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.