Euro zonos ekonomika kitąmet augs minimaliai

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) perspėjo, kad euro zonos ekonomika kitąmet išaugs minimaliai, ir paragino bloko lyderius ryžtingai spręsti problemas.

„Finansinis stresas euro zonos periferijoje padidėjo. Recesija didžiojoje periferijos dalyje vis labiau plinta į kitas regiono ekonomikas.“, - teigiama TVF ataskaitoje.<br>123rf.
„Finansinis stresas euro zonos periferijoje padidėjo. Recesija didžiojoje periferijos dalyje vis labiau plinta į kitas regiono ekonomikas.“, - teigiama TVF ataskaitoje.<br>123rf.
Daugiau nuotraukų (1)

dpa-ELTA ir lrytas inf.

Oct 9, 2012, 12:11 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:11 AM

Naujausioje TVF ekonomikos augimo perspektyvos ataskaitoje prognozuojama, kad euro zonos ekonomika šiemet susitrauks 0,4 proc., o kitąmet išaugs tik 0,2 proc.

Balandį TVF prognozavo, kad šiemet bloko ekonomika susitrauks 0,3 proc., tačiau kitąmet išaugs 0,9 proc.

TVF numato, kad Italijos ir Ispanijos ekonomikos skendės recesijoje. Italijos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet turėtų susitraukti 2,3 proc., o kitąmet - 0,7 proc. Ispanijos BVP šiemet susitrauks 1,5 proc., o kitais metais - 1,3 proc.

„Finansinis stresas euro zonos periferijoje padidėjo. Recesija didžiojoje periferijos dalyje vis labiau plinta į kitas regiono ekonomikas. Krizė euro zonoje tebėra akivaizdžiausia grėsmė pasaulinei perspektyvai. Išlieka rizika, kad dėl uždelstų ar nepakankamų politinių veiksmų euro zonos krizė gali ir toliau plisti“, - teigiama TVF ataskaitoje.

Didžiausią susitraukimą TVF šiemet prognozuoja skolų slegiamai Graikijai, jos BVP turėtų susitraukti 6 proc., palyginti su 4,7 proc. susitraukimu, kurį fondas prognozavo balandį. Kitais metais šalies BVP susitrauks 4 proc.

Geri rezultatai nežadami ir stipriosioms bloko valstybėms. TVF numato, kad Vokietijos BVP tiek šiais, tiek kitais metais išaugs 0,9 proc. Prancūzijos ekonomika šiemet turėtų išaugti 0,1 proc., o kitąmet - 0,4 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.