„Bloomberg“ lietuvius vadina skurdžiais, o A. Kubilių - prezidentu

Įtakingos pasaulyje verslo žiniasklaidos agentūros „Bloomberg“ teigimu, „Lietuvos prezidento Andriaus Kubiliaus reitingai yra labai žemi, nes žmonėms nusibodo gyventi skurde“. „Bloomberg“ akimis, Lietuva yra posovietinis kraštas, kuriame žmonės vis dar garbina Lenino paminklus ir apsiperka turguje. Apie tai pranešama agentūros parengtame vaizdo reportaže, skirtame artėjantiems rinkimams.

„Bloomberg“ reportaže A. Kubilius vadinamas prezidentu.
„Bloomberg“ reportaže A. Kubilius vadinamas prezidentu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-12 21:26, atnaujinta 2018-03-16 03:43

Reportaže, pavadintame „Kodėl tiek daug žmonių palieka Lietuvą?“, dominuoja vaizdai iš Vilniaus Kalvarijų turgavietės ir Grūto parko, kur eksponuojamos sovietinės skulptūros. A. Kubilius vadinamas šalies prezidentu.

„Lietuviai nusiteikę nušalinti dabartinę Vyriausybę, kurios pasiūlytos taupymo priemonės pagilino didžiausią recesiją šioje Baltijos šalyje. Nedarbas ir turtinė nelygybė pasiekė rekordines aukštumas ir privertė darbininkus emigruoti“, - vaizdo reportaže skelbia „Bloomberg“.

„Bloomberg“ teigimu, sumažintos išlaidos ir padidinti mokesčiai lėmė didžiausią turtinę nelygybę Europos Sąjungoje - remiantis „Eurostat“ duomenimis, Lietuvoje žmonių, atsidūrusių žemiau skurdo ribos, dalis yra didžiausia iš visų 27 ES šalių.

„Bloomberg“ pabrėžia, kad Lietuvoje jau liko mažiau nei 3 milijonai gyventojų, palyginti su 3,7 mln. 1990-aisiais.

„Socialdemokratai pirmauja prieš prezidentą. Jie siūlo pakelti pensijas ir atlyginimus bei sumažinti mokesčius“, - skelbia „Bloomberg“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?