Rinkų apžvalga: TVF ragina atleisti diržus

Visose didžiausiose Europos akcijų biržose penktadienį vyko nedidelė korekcija, fiksuojamas iki 0,5 procento nuosmukis. Tai ketvirtoji iš penkių prekybos sesijų šią savaitę, kai rinka krenta, tačiau savaitinis nuosmukis nėra didelis. Euras pakilo iki 1,30 JAV dolerio, Europos valstybių obligacijų rinkoje karaliauja pirkėjai, mažėja skolos pajamingumai. JAV akcijų biržos atsidarė su nedideliu prieaugiu ir sukasi apie nulį.

TVF vadovė Ch. Lagarde mano, kad taupymo priemonės ekonomikai pakenkė labiau nei tikėtasi.<br>"Reuters"
TVF vadovė Ch. Lagarde mano, kad taupymo priemonės ekonomikai pakenkė labiau nei tikėtasi.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2012, 6:13 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:52 AM

Naujausiuose euro zonos ir TVF lyderių pasisakymuose ryškėja nesutarimas dėl fundamentalaus taupymo klausimo. TVF jau pripažįsta, kad taupymas įvedant staigius ir griežtus valstybių išlaidų apkarpymus pakenkė ekonomikai smarkiau nei tikėtasi.

Europos Sąjungai, esančiai giliausioje recesijoje nuo jos sukūrimo šeštajame dešimtmetyje, įteikta Nobelio taikos premija už pastangas kuriant taikią ir demokratišką Europą.

Dabartiniam Europos modeliui stringant žinia visame pasaulyje priimama gana skeptiškai, baksnojama, kad ES trūksta demokratijos ir didėja socialinė atskirtis. Nobelio premijos komiteto sprendimas vadinamas politiniu.

Paskelbta, kad euro zonos pramoninė gamyba rugpjūtį augo 0,6 proc., tiek pat kiek ir liepą, nors tikėtasi 0,4 proc. nuosmukio.

JAV gamintojų kainų indeksas rugsėjį pakilo 1,1 proc., užbaigtų prekių ir paslaugų kaina Amerikoje augo ketvirtą mėnesį iš eilės.

Šiandien skelbiamas Mičigano universiteto skaičiuojamas vartotojų pasitikėjimo indeksas, rugsėjį paskelbta indekso reikšmė buvo aukščiausia per beveik penkerius metus, spalį prognozuojama nežymus sumažėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.