Vadovas, pinigus dalinęsis su pavaldiniais: „Būdavo taip, kad nieko negaudavau“

Darbas „Disney“ kompanijoje, vadovų konsultavimas, o šiuo metu - pasaulinės IT asociacijos koordinavimas. Lietuvą aplankiusio Jimo Poisant'o karjeroje netrūksta ryškių pakilimų, už kuriuos vyras yra dėkingas ne tik fortūnai, bet ir savo darbuotojams. Vilniaus universiteto studentams apie IT plėtrą kalbėjęs pranešėjas dalį kalbos skyrė pamokymams, kaip vadovui derėtų elgtis su savo pavaldiniais.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 14, 2012, 11:12 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:15 AM

Šiuo metu asociacijai WITSA, kuri vienija 90 proc. pasaulio informacinių technologijų firmų (bendra vertė – 4,3 trln. JAV dolerių)  vadovaujantis Jimas Poisant'as savo karjerą pradėjo visiškai su IT nesusijusioje „Disney“ įmonėje, ten jis išmoko sėkmingos vadybos paslapčių.

„Kai pradėjau klausinėti apie vadybą, „Disney“ vadovai man sakė, kad sulaukdavo tūkstančių klausimų, kaip jiems pavyksta taip gerai valdyti savo įmonę, tačiau nežinodavo, ką į juos atsakyti. „Mes tiesiog viską darome taip, kaip esame įpratę“, - sakė jie. Tuomet buvau pakviestas dirbti toje įmonėje ir pats pasižiūrėti į viską iš arčiau“, - pasakojo J. Poisant'as.

Aštuntajame dešimtmetyje pradėjęs dirbti „Disney“, vyriškis daugiausia užsiėmė ryšiais su visuomene ir vadybos apmokymais – jis mokydavo susidomėjusius verslininkus ir vadovus „Disney“ sėkmės paslapčių.

Sudomino nauja sritis

Tačiau po kiek laiko J. Poisant'as pastebėjo, anot jo, „artėjantį IT traukinį“ ir nutarė pradėti domėtis nauja ir perspektyvia sritimi.

„Pasišnekėjau su viena iš IT įmonių - EDS  ir jie man pasiūlė – aš juos mokau klientų aptarnavimo ir vadybos paslapčių, o jie mane pamoko apie IT verslą. Dirbau ten 12 metų ir gana sparčiai kilau, kol WITSA pasiūlė tapti vieno didelio renginio organizatoriumi. Renginys pavyko taip puikiai, kad sulaukiau pasiūlymo perimti WITSA vadovavimą į savo rankas“, - apie pirmus žingsnius į naują sritį pasakojo J. Poisant'as.

Dirbant EDS įmonėje jam kartais tekdavo pasidalyti savo premija su darbuotojais – anot vyro, tai atrodė teisinga.

„Metų pabaigoje savo uždirbtą premiją padalindavau darbuotojams, atsižvelgdamas į tai, kaip sunkiai jie dirbdavo, o jei kas likdavo, atitekdavo man. Kartais ir nieko nelikdavo. Svarbiausia dalinant premijas buvo atitikti darbuotojo lūkesčius ir darbštiems duoti daugiau nei tiems, kurie darbe tik „stūmė“ dienas“, - prisiminė J. Poisant'as. 

Vyro įsitikinimu, svarbiausia yra visuomet rūpintis darbuotojais – tuomet ir jie kurs kokybišką produktą, kuris ilgainiui atneš sėkmę.

„Kaip vadovas aš turiu rūpintis darbuotojais, turiu juos paversti herojais, rūpintis jų sveikata ir gerove. Aš noriu produktyvumo, taigi man apsimoka saugoti darbuotojus. Mano karjeroje nebuvo nė vieno žmogaus, palikusio įmonę dėl blogos darbo aplinkos“, - tvirtino J. Poisant'as.

Lietuvoje pasigedo strateginio požiūrio

Nors Lietuvoje puikiai išvystyta švietimo sritis ir interneto ryšys, lietuviams gerokai trūksta ambicijų ir žinojimo, ko jie nori ateityje.

„Šitoje šalyje reikia ilgalaikio strateginio plano. Reikia žinoti, ko norite po 5 metų. Ar norite būti pasauliniai ekspertai bankų sistemose? Ar kompiuteriniuose žaidimuose? Ar mobiliose aplikacijose? Nes jei nenuspręsite, tuomet neįgysite išsilavinimo ir netapsite geriausiais“, - aiškino WITSA vadovas.

„Darykite tai, ką mokate geriausiai. Ir dirbkite sunkiau nei visi kiti. Tik nelįskite į politiką. Ir jūsų karjera pakils. Tokie žmonės, kaip aš, tą pastebės – aš noriu tokių darbuotojų – noriu geriausių žmonių savo komandoje. Kai po keliolikos metų išgirsiu kažką neįtikėtino apie Lietuvą, atsiminsiu jus“, - studentams užbaigdamas kalbą sakė J. Poisant'as.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.