Infliacija Lenkijoje netenkina šalies centrinio banko

Pirmadienį Lenkija paskelbė rugsėjo mėnesio infliacijos rodiklį. Kaip ir buvo prognozuota, infliacija išliko panašiame lygyje kaip ir rugpjūtį ir siekė 4 proc. Tai kur kas didesnis skaičius nei šalies centrinį banką tenkinanti 2,5 proc. riba.

Infliacija Lenkijoje netenkina šalies centrinio banko<br>123rf.
Infliacija Lenkijoje netenkina šalies centrinio banko<br>123rf.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius, „Danske“ banko Finansų maklerio skyriaus vadovas

Oct 15, 2012, 4:13 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:33 AM

Paaiškės euro zonos infliacijos lygis

Antradienį sužinosime, kokia metinė infliacija buvo euro zonoje rugsėjo mėnesį. Analitikai prognozuoja, jog rugsėjį kainos kilo 2,7 proc., lyginant su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu. Vokietija tai pat skelbs ZEW verslo pasitikėjimo indeksus, kurie, palyginus su rugsėjo mėnesiu, turėtų šiek tiek pagerėti.

Europos Taryba laukia Ispanijos iniciatyvos

Spalio 18 – 19 d. vyks Europos Tarybos susirinkimas, kuris neturėtų svarstyti ir priimti naujų sprendimų dėl Ispanijos finansų sistemos gelbėjimo iki tol, kol Ispanija oficialiai nepaprašys finansinės pagalbos.

Ir prekyba, ir kainos JAV galėjo paaugti

JAV pirmadienį skelbs rugsėjo mėnesio mažmeninės prekybos statistiką. Mažmeninė prekyba per mėnesį turėjo šiek tiek augti, prognozuojamas 0,7 proc. augimas. Antradienį sužinosime JAV rugsėjo infliacijos rodiklius. Prognozuojama, kad vartotojų kainų indeksas JAV galėjo paaugti 0,5 proc.

Nedidelio pagerėjimo laukiama ir NT sektoriuje

Tą pačią dieną sužinosime, kaip rugsėjo mėnesį kito JAV pramonės apimtys, tikimasi minimalaus augimo. Antroje savaitės pusėje paaiškės keli rugsėjo mėnesio nekilnojamojo turto rinkos rodikliai. Analitikai laukia nedidelio naujų būstų statybų augimo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.