V. Matijošaitis: „Kelti minimalią algą iki 1,5 tūkst. litų dar anksti“

„Vičiūnų“ įmonių grupės vadovas Visvaldas Matijošaitis portalui lrytas.lt sutiko pakomentuoti kai kuriuos per rinkimus sėkmingai pasirodžiusių partijų lyderių pareiškimus. Nors kai kurie pažadai pašnekovo labai nestebino, tačiau beveik dvigubai pakelta minimali mėnesinė alga, jo nuomone, reikštų Lietuvos nuosmukį.

Iš naujos valdžios V. Matijošaitis pernelyg daug nesitiki.<br>P. Mantautas
Iš naujos valdžios V. Matijošaitis pernelyg daug nesitiki.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 16, 2012, 4:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:54 AM

Socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus svarstymus, kad reiktų sumažinti akcizus ir darbuotojų mokesčius bei didinti kapitalo mokesčius, verslininkas vertino atsargiai.

„Pakėlus mokesčius kapitalui, o kitų pakankamai nesumažinus gali atsitikti taip, kad kapitalas išvažiuos į kitas šalis“, - sakė V. Matijošaitis, tačiau neatmetė, kad toks variantas yra įmanomas, jeigu viskas būtų gerai apskaičiuota.

Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho pažadas kelti minimalią algą iki 1509 Lt verslininkui kelia rimtą susirūpinimą – tai pakirstų Lietuvos konkurencingumą.

„Kelti minimalią algą iki 1,5 tūkst. litų dar per anksti. Kol Lietuva neturi gerai išplėtotų technologijų, tokių, kokias turi Vokietija, tol vienintelis mūsų pranašumas yra pigi darbo jėga. Tam, kad būtų galima kelti minimalią algą, pirmiausia tai reikia išsikovoti“, - tvirtino pašnekovas, pridėjęs, kad jo įmonėse seniai nebemokamos minimalios algos.

Per pokalbį buvo galima suprasti, kad iš naujos valdžios V. Matijošaitis pernelyg daug nesitiki.

„Geriausiai būtų, jei būsima valdžia užsiimtų biudžeto sąnaudų mažinimu. Verslas per krizes pirmiausia mažina sąnaudas, o valstybiniuose kabinetuose yra valdininkų perteklius, jie nieko neveikia ir gauna pinigus“, - savo lūkesčius būsimam Seimui išsakė pašnekovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.