Rinkų apžvalga: finansų karvelis atskrido su blogomis žiniomis

Ketvirtadienį pasaulio akcijų indeksai svyravo skirtingomis kryptimis. Per dieną Azijos akcijų indeksai padidėjo apie 0,5–2 procento. Tuo tarpu, Europoje „FTSE 100“ ir „CAC 40“ indeksai smuko apie 0,5 proc., o Vokietijos „DAX“ akcijų indeksas pakilo apie 0,5 procento. JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos prieš prekybos sesiją šiek tiek mažėja.

Finansų rinkas pasiekė prastos naujienos iš Ispanijos.<br>123rf.
Finansų rinkas pasiekė prastos naujienos iš Ispanijos.<br>123rf.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2012, 7:11 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:36 AM

Taip pat finansų rinkas pasiekė prastos naujienos iš Ispanijos. Šalies būstų kainos praėjusį mėnesį smuko apie 9,3 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Be to, paskelbta, kad Ispanijos bankų blogų paskolų portfelis rugpjūčio mėn. išaugo iki rekordinio visų laikų dydžio ir sudarė 178 mlrd. eurų. Ispanijos ekonomika toliau įsisuka į defliacinę spiralę.

Briuselyje vyksta Europos viršūnių susitikimas. Briuselyje Vokietijos kanclerė A. Merkel pasisakė už stipresnę centrinę valdžią, kuri galėtų vetuoti nacionalinius šalių biudžetus, jei jie neatitiktų ES įstatų. Ji taip pat teigė, kad nereikia skubėti įkurti bankinę sąjungą – šiuo atveju kokybė yra svarbiau už skubėjimą. A. Merkel siūlo įkurti fondą, kuris teiktų Europos šalims finansinę paramą, o jo lėšos būtų surenkamos iš finansinių sandorių mokesčio. Jai prieštaravo Prancūzijos prezidentas F. Hollande, kuris pasisakė už regiono ekonomikos gaivinimą ir kuo skubesnį Eurobos bankinės sąjungos steigimą.

Kinija paskelbė savo šių metų trečiojo ketvirčio BVP augimo įvertį. Šalies ekonomika, palyginti su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu, paaugo 7,4 procento. Toks augimas atitiko analitikų prognozes. Azijos finansų rinkose pozityvias nuotaikas lėmė tai, kad palyginti su antruoju šių metų ketvirčiu, Kinijos BVP paaugo 2,2 proc. – daugiausia per keturis mėnesius.

JAV paskelbtas per savaitę registruotų bedarbių skaičius. Registruotų bedarbių skaičius buvo 21 tūkst. didesnis nei tikėtasi ir sudarė 388 tūkstančius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.