D. Trumpas: „Pinigai banke - mirę pinigai“

Pusantros valandos - tiek laiko papasakoti savo sėkmės istorijai ir kažko išmokyti kitus turėjo Londone vykusio renginio „National achievers congress 2012“ pranešėjai. Tai pats didžiausias kasmetinis renginys, suburiantis daug pasiekusius žmones.

Daugiau nuotraukų (1)

ucc.lt

Oct 20, 2012, 9:47 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:34 PM

Šiais metais jame paskaitas skaitė multimilijardierius Donaldas Trumpas ir ebay.com įkūrėjas Adamas Ginsbergas. Įdomiausios pasaulio sėkmingiausių verslininkų įžvalgos - ir portalo lrytas.lt skaitytojams. 

Unikalią galimybę dalyvauti kongrese turėjęs bendrovės „Informacijos saugumo agentūra“ vadovas Šarūnas Grigaliūnas papasakojo apie jam labiausiai patikusius pranešėjus ir jų paskaitų esmę.

Ar gali pinigai atsirasti iš niekur?

Ebay.com imperijos atstovas Adamas Ginsbergas – tai žmogus sugebėjęs iš elektroninės prekybos uždirbti ne vieną milijoną JAV dolerių. Pradėjęs nuo prekybos elektroninėje erdvėje, šiandien jis aiškina, kad tai pati geriausia prekyba palyginti be didelių sąnaudų.

Taip pat šioje konferencijoje dalyvavo Rohanas Weerasinghe'as. Jis Didžiojoje Britanijoje yra pripažintas, kaip geriausiai suprantantis nekilnojamojo turto investicijas. Milijonierius kongreso metu dalinosi patirtimi, kaip neturint pinigų pradėti prekiauti nekilnojamu turtu.

Svarbu žinoti, kad yra daug programų, kuriomis gali pasinaudoti pradedantieji verslininkai. Pats R. Weerasinghe'as yra paskaičiavęs galimybę užsiimti nekilnojamu turtu neturint pradinio kapitalo.

Jo grupė jau gyvuoja 16 metų ir turi mini viešbutį (ofisą). Savo verslą R. Weerasinghe pradėjo turėdamas vos 40 svarų. Daugelis žmonių įsivaizduoja, kad verslas yra daromas pagal formulę: „nupirkau pigiai ir pardaviau už brangiau“. Taip nėra. Reikia dirbti vietovėje, kurioje esi ir kryptingai gilintis į savo sritį.

Kitas pranešėjas - Andrew Reinoldsas. Jis uždirbo visus savo pinigus elektroninėje prekyboje. Šiuo metu jo banko sąskaitoje yra virš 50 mln. JAV dolerių, kuriuos uždirbo vos per keletą metų. Andrew Reinolds pasakojo apie elektroninių mokymų perspektyvas.

Jis akcentavo, kad nesvarbu, ko jūs mokote, svarbesnė yra komanda, kuri tinkamai parengia mokymosi medžiagą. A. Reinoldso kompanija mokomąją medžiagą fiksuoja video pavidalu. Pirmiausia reikia gauti teisę į šį mokymą (licenziją), o toliau lieka tik multiplikavimas.

Šiuo atveju: didelė elektroninė parduotuvė su įvairių profilių žmonėmis duomenų baze. Juos reikia profiliuoti pagal domėjimosi sritis ir toms sritims siūlyti DVD mokymosi programas. Pavyzdžiui: per 7 dienas Andrew Reinolds uždirbo pusę milijono svarų. Nufilmavęs golfo pamokas pradedantiesiems, sukūrė specialų DVD paketą ir ėmė tikslinėms grupės jį pardavinėti internetu.

Paketas kainuoja vos 100 svarų. Tačiau svarbu tai, kad jis parduoda ir mokymus, kaip mokyti kitus. Verslininkas neparduoda teisės į mokymus, o tik mėnesinę arba metinę prenumeratą į juos.

„Tai yra pats unikaliausias mano matytas pardavimas. Jis neina prie to standarto, kuomet tu nuėjai į parduotuvę, nusipirkai kompaktą, pažiūrėjai ir padėjai. Andrew Reinolds teigia: pirk mano mokymus ir jais naudokis tol, kol tau nebereikės,“ - pasakojo Š. Grigaliūnas.

Minties galia versle

Dar vienas mokytojas buvo Ronas White'as. Pasaulyje žymus žmogus, sugebantis bent 50 kartų pagerinti žmogaus atmintį. Jis yra išdirbęs metodiką, kurią galima taikyti nuo 6 metų. Metodikos pagrindas: reikia išmokti naudoti ne trumpalaikę atmintį, ne kairįjį pusrutulį, o dešinįjį – vizualizacijas.

Jis teigia, kad bet kuris žmogus gali įsiminti bet kokį kiekį duomenų. Paskaitos pradžioje visi dalyviai pasakė po skaičių. Jis surašė juos lentoje. Nutrynė. O po kelių valandų, paskaitos pabaigoje, visus tuos 50 skaičių padiktavo.

Daugiausiai tokiu būdu jis yra įsiminęs ir užrašęs 300 skaičių, kuriuos matė vos minutę. Vizualizacijos yra vienas iš „Facebook“ sėkmės arkliukų. Kai prisijungti prie savo profilio socialiniame tinkle, programa tau rašo: „people you may know“. Pažiūrėjęs į nuotraukėles prisimeni: „o, su tuo žmogumi kalbėjau trečioje klasėje...“ ir pakvieti jį draugauti.

Taip „Facebook“ sparčiai plečiasi. Jei sieji objektus su spalva, kvapais, emocijomis, juos įsimeni ilgam laikui.

Š. Grigaliūnas pasakoja: „Paskaitos metu mokėmės įsiminti kuo daugiau žodžių. Įsivaizduokite, jei gebėtumėme įsiminti viską, ko mokomės universitete, konferencijose kaip ši? Būtumėme genijais. Galbūt smegenėlėms tai nėra labai sveika, bet įspūdinga“.

Finansų rinkose dirbantis Marcosas de Maria gilinasi į akcijas, naftą ir metalų rinkas. Jo gyvenimo istorija yra neeilinė. Jis ilgą laiką dirbo viename nuobodžiame darbe iki kol vieną dieną buvo atleistas iš darbo.

Po to M. de Maria gyveno savo draugo sandėliuke, kur ilgai mąstė apie gyvenimą. Suprato, kad reikia pradėti gilintis į finansus ir kaip gyvenimas juda pinigų prasme. Ėmė mokytis, domėtis. Įkūrė savo verslą. Jis bankrutavo. Žengęs į finansų rinkas jis grąžino visas skolas ir šiuo metu yra milijonierius.

Kiekvienas D. Trumpo žodis - auksinis?

Visus mokymus vainikavo multimilijardierius Donaldas Trumpas. Šarūnas Grigaliūnas, klausęsis jo paskaitos pasakoja: „Labai jautėsi visų žmonių pagarba jam. Donaldui Trumpui įėjus į auditoriją, visi atsistojo, ėmė ploti. Pasakysiu galbūt negražiai, bet man savotiškai nesmagu, dėl to, kad kiekviena jo pasakyta frazė yra priimama kaip šventa tiesa.

Nebuvo bandoma jo žodžių filtruoti per savo patirties prizmę. Jei žymus žmogus kažką teigia, nejau tai yra šimtaprocentinė tiesa? Kai žmogus su dideliu ego, gali leisti sau tyčiotis iš kitų. Auditorija pakerėta jo sėkme, to nejaučia“.

Pasak Š. Grigaliūno, D. Trumpas - žmogus su milžiniška patirtimi. Jis per savo paskaitą pasakojo, kad pradėjo uždirbinėti didelius pinigus tada, kai aplink jį ėmė suktis patys geriausi specialistai. O dar didesnius pinigus ėmė uždirbinėti tada, kai samdėsi tuos pačius geriausius specialistus, bet ėmė nei vienu iš jų nepasitikėti ir tikrinti jų darbą pats.

Pasak D. Trumpo, didelėje korporacijoje specialistas mato vieną iš silpnybių savo srityje. Ir jis ją nutylės, nes gauna atlyginimą. O koorporacijos savininkui tai yra verslas, ne tik darbovietė. Todėl reikėtų pertikrinti kiekvieną išvadą, kurią pateikia specialistai.

Taip pat Donaldas Trumpas teigia, kad pinigai bankuose yra mirę pinigai. Kiekvienas bandantis sutaupyti neįvertina kitų rinkos dėsnių ir tie pinigai yra mirę – jie neegzistuoja tavo gyvenime.

„Kiekvienas kelias smūgiuoja tave atgal – meta iššūkius, bando sutramdyti. Tai nėra blogai, tiesiog tu blogai eini į priekį“, - savo paskaitą pabaigė multimilijardierius.

parengta pagal Užupis Creative Cluster informaciją

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.