Rinkų apžvalga: Vokietijos antikrizinis imunitetas silpnės

Finansų rinkose pirmadienį tvyrojo ramios nuotaikos. Azijos ir Europos akcijų indeksai per dieną beveik nepakito. Tuo tarpu, JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos prieš prekybos sesijos pradžią didėja apie 0,5 procento.

Priminsime, kad Vokietijos ekonomika kol kas pavydėtinai gerai atlaikė Europos skolų krizę, 2010 augdama 4,2 proc., o 2011 3 procentais.<br>123rf
Priminsime, kad Vokietijos ekonomika kol kas pavydėtinai gerai atlaikė Europos skolų krizę, 2010 augdama 4,2 proc., o 2011 3 procentais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2012, 7:17 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:43 PM

Vokietijos Finansų ministerija paskelbė, kad tikisi, jog šių metų trečiąjį ketvirtį šalies ekonomika augo, nepaisant ekonomikos nuosmukio kitose Europos šalyse. Finansų ministerijos pranešime teigiama, kad tikėtiną Vokietijos ekonomikos augimą lėmė šalies pramonės plėtra ir spartus šalies eksporto augimas į ne euro zonos regionus.

Tuo tarpu, dauguma analitikų prognozavo, kad per šių metų trečiąjį ketvirtį Vokietijos ekonomika susitrauks. Vienas iš Vokietijos ekonomikos smukimo argumentų buvo penkis mėnesius iš eilės smukęs šalies Ifo verslo sentimento indeksas. Visgi, Finansų ministerija praneša, kad ketvirtąjį šių metų ketvirtį Vokietijos ekonomikos aktyvumas gerokai smuks ir neliks nepaveiktas ekonominio nuosmukio kitose euro zonos šalyse.

Priminsime, kad Vokietijos ekonomika kol kas pavydėtinai gerai atlaikė Europos skolų krizę, 2010 augdama 4,2 proc., o 2011 3 procentais.

Pranešta, kad Ispanijos ministro pirmininko M. Rajoy partija laimėjo vietinės valdžios rinkimus, viename iš savo regionų. Šie rinkimai atspindėjo, kad M. Rajoy išlaiko Ispanijos gyventojų paramą, todėl kol kas neverta nerimauti dėl šalies politinės rizikos.

Finansų rinkose smuko jenos kaina dėl spekuliacijų, kad Japonijos bankas gali padidinti monetarinį ekonomikos skatinimą dėl prastų Japonijos ekonominių rodiklių. Pranešta, kad rugsėjo mėnesio Japonijos eksportas smuko 10,3 proc., palyginti su praėjusių metų tuo pačiu mėnesiu. Teigiama, kad tokį smarkų šalies eksporto smukimą lėmė pasaulio ekonomikos lėtėjimas ir protestai prieš Japonijos prekes Kinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.