Rinkų apžvalga: pasaulio ekonomiką nušvietė optimizmo spinduliai

Ketvirtadienį finansų rinkose laikosi teigiamos nuotaikos. Per dieną Azijos akcijų indeksai paaugo daugiau nei 0,5 proc., o Europos akcijų indeksai prekybos sesijai įpusėjus kyla šiek tiek mažiau nei 0,5 procento. JAV akcijų indeksų ateities sandoriai prieš prekybos sesijos atidarymą yra pabrangę apie 0,6 procento.

Pasaulio ekonomikos rodo atsigavimo požymius.<br>123rf
Pasaulio ekonomikos rodo atsigavimo požymius.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2012, 8:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:04 PM

Finansų rinkose optimistines nuotaikas sukėlė skelbti ekonominiai rodikliai. Kinijoje pramoninės gamybos aktyvumas išaugo iki 3 mėn. aukščiausio taško – tai jau antras ženklas, rodantis geresnę nei tikėtasi Kinijos ekonomikos padėtį. Pranešama, kad šalyje didėjo gamybos užsakymai, o gamintojai ruošiasi pildyti atsargas.

Trečiadienį JAV Federalinis rezervų bankas per valdybos susitikimą jokių naujų pinigų politikos pasiūlymų nepateikė. JAV centrinis bankas pranešė, kad šalies ekonomika vis dar auga labai lėtai ir toks augimas per mažas, kad ir toliau gerėtų padėtis darbo rinkoje.

D. Britanijoje pranešta, kad šalies ekonomika išbrido iš recesijos ir per trečiąjį šių metų ketvirtį paaugo apie 1 procentą. Tai didžiausias šalies ekonomikos augimo tempas per pastaruosius penkis metus. Visgi, prie tokio spartaus D. Britanijos ekonomikos augimo tempo veikiausiai prisidėjo liepą ir rugpjūtį vykusios Londono vasaros olimpinės žaidynės.

Ketvirtadienį Europos centrinis bankas (ECB) pranešė, kad euro zonoje bankų skolinimas namų ūkiams ir verslui rugsėjį smuko sparčiausiu tempu per pastaruosius trejus metus. Paskolos privačiam sektoriui smuko 0,8 proc., palyginti su praėjusių metų rugsėju. Tai jau penktas mėnuo iš eilės, kai euro zonoje smunka paskolos privačiam sektoriui.

JAV pranešta, kad per savaitę registruotų bedarbių skaičius sudarė 369 tūkst. ir buvo 2 tūkst. mažesnis nei tikėtasi. Taip pat paskelbta, kad ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų per mėnesį išaugo 2 proc., nors tikėtasi tik 0,8 proc. padidėjimo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.